Pazar diadal: Timi legyőzte Stosurt!!!

Pazar diadal: Timi legyőzte Stosurt!!!

2015-08-18 – Timi hatalmas csatában, három szettben győzött a világranglistán 18. Samantha Stosur ellen a főtábla első fordulójában!!!

A mérkőzés 2 óra 21 percig tartott. A 22 éves magyar játékos következő ellenfele a 8. helyen kiemelt Karolina Pliskova lesz.

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 701 240 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Samantha Stosur (ausztrál) 7:6 (8-6), 4:6, 7:5

 

„Jézusom, el sem hiszem!!! Elsírtam Magam örömömben, elképesztően boldog vagyok!!! Régóta vártam egy ilyen eredményre! Remélem, nincs megállás! Holnap pihenőnap Nekem, kis edzés. Aztán szerdán újra vissza a mókuskerékbe:D” – nyilatkozta Timi.

 

Remek, fordulatokban rendkívül gazdag mérkőzésen dőlt el a továbbjutás! Előzetesen természetesen (?) az ausztrál klasszis számított egyértelmű esélyesnek, de ez szerencsére egyáltalán nem látszott a pályán.

 

Timi mindvégig hatalmas akarattal, elszántsággal, hittel és óriási szívvel küzdött. Akkor sem tört össze, amikor döntőnek tűnő helyzetben nyert pontot az ellenfele. Akkor sem adta meg magát, amikor brékhátrányba került. Pedig Stosur mindhárom szett elején brékelőnybe került.

 

Az 53 perces első játszmában az ausztrál játékos 3:2 után 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 0-40-ről hozta a szerváját. Úgy tűnt, 5:2 után már csak percek maradnak a szettből…De nem így lett!!!

 

Timi 5:3 után brékelt 30-ra, majd egyenlített. Kétszer is (5:5, 6:6), jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben a magyar játékos elhúzott 3-1-re, de ellenfele egyenlített. Stosur aztán 6-5-nél adogatóként szettlabdát hárított, de elveszítette a következő szervát. Timi pedig ezután élt az eséllyel, lezárta a nyitó felvonást.

 

A 43 perces második játszma elején a magyar játékos sorozatban hét labdamenetet nyert, három (!) bréklabdához jutott. Sajnos Stosur megmentette az adogatást, majd elnyerte ellenfele szerváját.

 

Az ausztrál sztár ezt követően nem is adott esélyt Timinek, adogatóként a következő négy gémben csak egy labdamenetet veszített. Így „belefért”, hogy közben két bréklabdát sem tudott értékesíteni. 5:4 után Stosur 0-ra szerválta ki a játszmát.

 

A harmadik szett elején Stosur újra brékelt, majd egészen 4:3-ig meg is őrizte előnyét. Ekkor Timi brékelt 30-ra, majd 0-ra hozta adogatását. Az ausztrál játékos szervája közben, 15-15-nél egy közel két órás esőszünet jött…

 

A kényszerpihenő után Stosur meccslabdáról hozta szerváját, majd Timi 0-ra nyerte a sajátját. Jött újra az ausztrál klasszis. Stosur vezetett 30-0-ra is, de ellenfele újra mérkőzéslabdához jutott. És ezúttal Timi ki is használta az esélyt, pályafutása egyik legszebb győzelmét aratta egyesben!!!

 

A magyar játékos következő ellenfele a világranglista 7. helyén álló Karolina Pliskova lesz. Ez a helyezés számít a cseh éljátékos eddigi legjobbjának. Pliskova eddig 4 WTA- és 10 ITF-versenyt nyert egyesben.

 

Az idei szezonban tornagyőztes volt Prágában (Csehország, 250 000 dollár, salak), döntőt játszott Sydneyben (Ausztrália, 731 000 dollár, kemény pálya), Dubajban (Egyesült Arab Emírségek, 2 513 000 dollár, kemény pálya), Birminghamben (Anglia, 731 000 dollár, fű) és Stanfordban (Egyesült Államok, 731 000 dollár, kemény pálya). Legutóbb Torontóban az első fordulóban szenvedett vereséget.

 

A főtábla első napján az is eldőlt, hogy párosban Timi és Kristina Mladenovic ellenfele a második fordulóban a Karin Knapp-Roberta Vinci duó lesz.

 

Knapp 74., míg a korábban világelső Vinci a 35. a legfrissebb világranglistán. Knapp eddig 6 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban, míg társa 5 Grand Slam-versenyen, valamint 25 WTA- és 10 ITF-tornán maradt veretlen ebben a műfajban.

 

Az olasz kettős ebben a szezonban kezdett el együtt szerepelni a Sara Errani-Roberta Vinci páros felbomlása után. Knapp és Vinci a Roland Garroson és Wimbledonban is két-két meccset nyert, ezek számítanak az eddigi legjobb közös eredményeknek.