Pazar diadal Budapesten

2017-02-26 – Timi másodszor nyert egyesben versenyt a WTA Touron.

 

HUNGARIAN LADIES OPEN (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, DÖNTŐ
Babos Tímea (1.)-Lucie Safarova (cseh, 2.) 6:7 (4-7), 6:4, 6:3

 

A döntő 2 óra 20 percig tartott a budapesti BOK Csarnokban.

 

„Elképesztő volt ez a hét, köszönöm a biztatást, a magyar közönség nélkül sokkal nehezebb lett volna! Nagyon boldog vagyok, hogy hazai szurkolók előtt is sikerült versenyt nyernem! Egészen fantasztikus érzés! Ez is nehéz mérkőzés volt, de ezt tudtam előre. Lucie fantasztikus játékos, ezt ma is bizonyította. Az első szettet sajnos elbuktam, ezt elsősorban Magamnak köszönhetem…Akkor hibáztam, amikor annak már nagy jelentősége volt. Arra viszont nagyon büszke vagyok, hogy utána felálltam, küzdöttem, hajtottam és futottam, ahogyan bírtam. Sikerült megnyernem a második játszmát, majd a harmadik szettben 2:2 után végleg Magamhoz ragadtam az irányítást. Úgy érzem, magas színvonalú döntő volt. Tényleg óriási érzés ez a siker! Köszönöm a rendezőknek, hogy ismét hazai pályán játszhattam, mindenki elképesztően jó munkát végzett! Természetesen köszönöm szponzoraimnak, a MOL-nak, a Szerencsejáték Zrt.-nek a kitartó támogatást! Köszönöm a segítséget a Családomnak, a barátaimnak, edzőmnek, Thomas Drouet-nak és a stáb többi tagjának a munkát!” – nyilatkozta Timi.

 

Timi negyedszer játszott egyesben döntőt a WTA Touron, 2012. február 26.-án Monterreyben fel is emelhette a győztesnek járó trófeát. 2015-ben Marrákesben, tavaly pedig Florianopolisban pedig nagyon kevés hiányzott a diadalhoz.

 

A vasárnapi döntőre Safarova befáslizott combbal érkezett, de játékon nyoma sem volt a sérülésnek. Mindkét játékos hatalmas energiákat mozgósított a győzelemért, rendkívül színvonalas, technikás labdameneteket látott a közel telt házas publikum.

 

Az 59 perces első szettben Timi jutott először bréklabdához, de 2:1 után még megmenekült a korábbi top10-es ellenfél. Aztán a hatodik gémben a rendkívül elszánt hazai játékos kihasználta Safarova megingását, brékelt, a lelátó pedig szinte felrobbant az örömtől. Sajnos a következő gémben jött a válasz, de Timi ezután is hajtott-küzdött, ahogyan csak bírt. Volt is három bréklabdája a következő játékban, de nem sikerült az újabb bravúr.

 

A szett következő részében pedig sima adogatógémek jöttek. A rövidítés elején Timi bizonytalan volt, 1-5 után pedig már nem sikerült a fordítás.

 

A 42 perces második szett elején a hazai játékos nagy energiákat mozgósított és meglepte Safarovát. Timi azonnal brékelt 15-re, majd egy játéktól eltekintve, magabiztosan meg is őrizte ezt az előnyt. A 23 éves hazai játékos alapvonalról rendkívül stabil volt, alig rontott és még bravúros ütésekre is futotta.

 

Timi 3:2 után 40-re nyerte szerváját, majd kétszer is 15-re hozta adogatását. Így a tizedik gémben simán lezárta a szettet, ezt kitörő lelkesedéssel ünnepelte a közönség!

 

A döntő szett pedig szinte végig álomszerűen alakult. Általában Timi irányított, tenyeressel és fonákkal is remek megoldásokkal állt elő. És e mellé társult az elképesztő elszántság és lelkesedés, amely meghozta az eredményét.

 

Timi 2:2 után brékelt 40-re, majd a hetedik gémet is megnyerte fogadóként! A hazai játékos ezután 30-15-re vezetett adogatóként, de Safarova – picit meglepő módon – brékelt… De Timit ekkor már nem lehetett megállítani! Hatalmas elszántsággal játszott a következő fogadógémben, és kihasználta első meccslabdáját!!!

 

AX2U1040

 

AX2U1112

 

TIMI WTA TOUR-DÖNTŐI (EGYES)
IDŐPONT VERSENY FELÜLET ELLENFÉL EREDMÉNY
2017.02.26. HUNGARIAN LADIES OPEN (Budapest – Magyarország) Fedett pálya Lucie SAFAROVA (cseh) 6:7 (4-7), 6:4, 6:3
2016.08.05. BRASIL TENNIS CUP (Florianopolis – Brazília) Kemény Pálya Irina-Camelia BEGU (román) 6:2, 4:6, 3:6
 

2015.05.02.

 

GP De Sar La Princesse Lalla Meryem (Marrákes – Marokkó)

 

Salak

 

Jelina SZVITOLINA (ukrán)

 

5:7, 6:7 (3-7)

 

2012.02.26.

 

Monterrey Open (Monterrey – Mexikó)

 

Kemény pálya

 

Alexandra CADANTU (román)

 

6:4, 6:4

 

 

TIMI WTA 125-DÖNTŐJE (EGYES)
IDŐPONT VERSENY FELÜLET ELLENFÉL EREDMÉNY
2015.11.22. OEC TAIPEI WTA CHALLENGER (Taipei – Tajvan) Kemény pálya DOJ Miszaki (japán) 7:5, 6:3