Párosban is jó kezdés Moszkvában

Párosban is jó kezdés Moszkvában

Flushing Meadows, 2016. augusztus 30. Babos Tímea az osztrák Barbara Haas ellen játszott mérkõzésen az amerikai nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének elsõ fordulójában a New York állambeli Flushing Meadowsban 2016. augusztus 30-án. (MTI/AP/Seth Wenig)

2016-10-18 – Timi és Pavljucsenkova háromszor jött vissza brékhátrányból az első szettben.

 

KREMLIN CUP (823 888 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Anasztaszija Pavljucsenkova (magyar, orosz)-Anastasia Rodionova, Olha Szavcsuk (ausztrál, ukrán, 4.) 7:6 (7-4), 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 35 percig tartott.

 

A magyar-orosz kettős nagyot harcolt az 51 perces első szettben és ez eredményt is hozott. Timi és Pavljucsenkova háromszor került brékhátrányba és háromszor kapaszkodott vissza. Harmadszorra 4:5 után, amikor az ellenfél a szettért adogatott.

 

A nyitó felvonást végül tie-break döntötte el. Timi és orosz társa 2-3 után, minibrék hátrány után fordított magabiztosan, három fogadópontnak is köszönhetően.

 

A második szett elején gyors brékváltás történt, majd a magyar-orosz duó 2:2 után ismét elnyerte ellenfele szerváját. Ez már döntőnek bizonyult. Timi és Pavljucsenkova ezután megőrizte előnyét, 5:4 után 15-re szerválta ki a meccset.

 

A magyar-orosz kettős következő ellenfele a Paula Kania (lengyel, WTA-76.)-Danka Kovinics (montenegrói, WTA-94.) duó lesz.