Parádés győzelem Birminghamben!!!

Parádés győzelem Birminghamben!!!

2015-06-16 – A világranglistán 96. magyar játékos három szettben nyert Roberta Vinci ellen a 731 000 dolláros WTA-verseny első fordulójában!

A mérkőzés 2 óra 10 percig tartott. Timi következő ellenfele Carla Suarez Navarro lesz az Aegon Classicon.

 

AEGON CLASSIC (731 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Roberta Vinci (olasz) 6:2, 6:7 (5-7), 7:6 (7-5)

 

 „Nagyon nagy meccs volt! Az első szettben érezhető volt, hogy ez az első meccse idén füvön Vincinek. Én viszont nagyon jól játszottam. Aztán a másodikban lebrékelt, de visszajöttem. És csak tie-breakben, egy elég balszerencsés tie-breakben vesztettem el a szettet. A döntő szettben úgy éreztem, hogy kezd elmenni a meccs…Nagyon jól teniszezett Roberta: kevés hibával és sok nyerővel. A nyesései pedig egyre élesebbek lettek. De nem adtam fel, küzdöttem és hát ilyen a tenisz! A pontoknak az 51 százalékát nyertem meg, érdekes statisztika…Boldog vagyok!” – nyilatkozta Timi.

 

Végre egyesben is sikerült legyőzni a rendkívül rutinos Roberta Vincit, aki nemrég még az élen állt párosban a világranglistán. Egyesben pedig 11. is volt az olasz játékos, aki harmadszor találkozott egyesben Timivel.

 

A 22 éves magyar játékos remekül használta ki lehetőségeit a 28 perces első szettben. A második gémben 30-ra brékelt, majd 4:1-re elhúzott. Ekkor Timi ismét 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, de utána el is veszítette sajátját.

 

De a nyolcadik gémben a magyar játékos fogadóként labdamenetet sem veszített, lezárta a szettet.

 

Ezután viszont már elképesztően nagy csata alakult ki! Az 53 perces második játszmában Vinci 2:2 után brékelt 30-ra, majd 5:3-nál fogadóként három szettlabdához jutott. Timi azonban hozta a szerváját, majd 30-ra elnyerte ellenfele adogatását!

 

Pár perccel később jött a tie-break, amelyben a sokkal tapasztaltabb olasz játékos 5-2-re is vezetett. Timi azonban egyenlített 5-5-re, majd adogatott. Sajnos Vinci ismét brékelt, majd hozta saját adogatását…

 

A döntő játszma elején Timi azonnal elnyerte ellenfele szerváját, de azonnal el is veszítette sajátját. Aztán a hatodik gémben Vinci ismét brékelt, 4:2-re vezetett…De Timi nem adta fel, harcolt tovább!!! Remekül!!!

 

A magyar játékos a hetedik gémben visszabrékelt, majd a nyolcadik gémben két bréklabdát hárított. Hamarosan pedig jött az újabb tie-break.

 

A rövidítés elején Timi 3-1-re is vezetett, de előnye hamarosan „ltűnt”. Aztán Vinci 5-4-re vezetett, de Timi hozta mindkét szerváját. Majd a magyar játékos fogadóként kihasználta első meccslabdáját, és végre egyesben is legyőzte – harmadik próbálkozásra – Roberta Vincit.

 

Timi következő ellenfele a 3. helyen kiemelt Carla Suarez Navarro lesz. A spanyol játékos 9. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 8. (2015. május 18.) volt. Eddig 1 WTA- és 4 ITF-versenyt nyert egyesben. Idén döntős volt Antwerpenben (Belgium, 731 000 dollár, fedett pálya), Miamiban (Egyesült Államok, 6 157 160 dollár, kemény pálya) és Rómában (Olaszország, 2 183 600 dollár, salak).

 

Timi eddig egyszer találkozott Suarez Navarróval, tavaly Florianopolisban 6:2, 6:2-es vereséget szenvedett.