Orosz siker a madridi döntőben

Orosz siker a madridi döntőben

2018-05-12 – Makarova és Vesznyina 5-7-ről fordított a döntő rövidítésben.

 

MUTUA MADRID OPEN (6 685 828 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, DÖNTŐ
Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 1.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) 2:6, 6:4, 10-8

 

A mérkőzés 1 óra 36 percig tartott a spanyol fővárosban.

 

„Sajnálom a döntőt! Nagyon jó meccs volt, Nekem is jól ment a játék. Örülök, hogy folyamatosan javultam a hét során, hiszen ez csak a második salakos versenyem volt idén. Jó eredmények számít, hogy döntősök voltunk. Örülök ennek az eredménynek, és annak is, hogy egyre jobb a salakos játékom!” – nyilatkozta Timi.

 

Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy Timi és Kristina Mladenovic megnyerje a madridi döntőt!

 

A 33 perces első játszmában a magyar-francia kettős sokkal pontosabb volt ellenfelénél, 1:0 után brékelt 15-re, majd 3:0-ra is vezetett. Makarova és Vesznyina az ötödik gémben 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd Timi és Mladenovic brékelt 40-re.

 

A nyolcadik játékban a 3. helyen kiemelt kettős ismét csak három labdamenetet veszített fogadóként, így lezárta a nyitó felvonást.

 

A 48 perces második játszma elején Timi és Kristina Mladenovic 2:0-ra is vezetett, ezután viszont az ellenfél sorozatban négy gémet nyert. A magyar-francia páros azonban egyenlített 4:4-re, majd jött egy sorsdöntő játék. Timi és társa 15-40-ről még egyenlített, de sajnos ismét brékelt az orosz kettős. Makarova és Vesznyina ezután 30-ra szerválta ki a második felvonást.

 

A döntő rövidítést az oroszok kezdték minibrékkel, de 3-2 után elveszítették mindkét adogatásukat. Timi és Mladenovic hamarosan már 7-5-re vezetett, amikor jött az újabb és végső fordulat. Makarova és Vesznyina sorozatban négy labdamenetet nyert majd 9-8 után lezárta a finálét.