Óriási csata után vereség a sydneyi elődöntőben

Óriási csata után vereség a sydneyi elődöntőben

2015-01-15 – Az 1. helyen kiemelt Kops-Jones – Spears duó három rövidítés után győzött Timi és Mladenovic ellen a párosverseny elődöntőjében a 731 000 dollár összdíjazású WTA-versenyen.

A mérkőzés 1 óra 59 percig tartott.

 

APIA INTERNATIONAL (731 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Raquel Kops-Jones, Abigail Spears (amerikai, 1.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia) 6:7 (3-7), 7:6 (7-2), 10-8

 

Az 50 perces első szettben Timi és Mladenovic fogadott jobban, de 5:5-ig nem tudta elnyerni ellenfele adogatását. A magyar-francia kettősnek erre összesen négy lehetősége volt, 2:2-nél, 3:3-nál, majd 4:4-nél. Aztán a tizenegyedik játékban sikerült a bravúr, 30-ra brékelt Timi és társa.

 

Az első helyen kiemelt amerikai duó azonban 6:5-nél nem veszített labdamenetet fogadóként, jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben aztán Timi és Mladenovic volt a jobb és a pontosabb! A magyar-francia kettős többször is vezetett minibrékkel, majd 4-3 után fogadóként újabb két pontot szerzett, utána pedig le is zárta a nyitó felvonást.

 

Az 58 perces második játszma elején Kops-Jones és Spears három bréklabdát hárított, majd 40-15-ről nyerte el ellenfele szerváját…Az amerikai kettős 4:2-re is vezetett, de az ellenfél egyenlített (4:4).

 

A következő fogadójátékot újra megnyerte Kops-Jones és Spears, majd a szettért adogatott. Timi és Mladenovic aztán 40-re brékelt, majd hamarosan jöhetett az újabb rövidítés. A második tie-break amerikai fölényt hozott, az első helyen kiemelt kettős 5-0-ra, majd 6-1-re is vezetett.

 

A mindent eldöntő rövidítés első részében is Kops-Jones és Spears irányított, már 6-3-ra is vezetett. Timi és Mladenovic azonban több fogadóponttal fordított 8-6-ra. Ezután sajnos jött az újabb fordulat…

 

Spears 8-7-nél egy vitatott játékvezetői ítéletnek köszönhetően ásszal egyenlített, majd Kops-Jones „belekapott” egy labdába és így ért el pontot. Az amerikaiak meccslabdájánál pedig Mladenovic átemelése hosszú lett, így befejeződött a drámai mérkőzés.