Nem sikerült a bravúr egyesben

Nem sikerült a bravúr egyesben

2015-04-06 – A 15. helyen kiemelt Mona Barthel két szettben nyert Timi ellen a 731 000 dollár összdíjazású charlestoni WTA-verseny első fordulójában.

A mérkőzés 1 óra 11 percig tartott. A 21 éves magyar játékos kedden bemutatkozik párosban a német Anna-Lena Grönefeld oldalán.

 

FAMILY CIRCLE CUP (731 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Mona Barthel (német, 15.)-Babos Tímea 6:3, 6:3

 

„Nem könnyű átállni salakra. Sokszor azért hibáztam, mert keménypályásan játszottam. Éreztem, hogy még nem vagyok teljesen kész a salakos játékra. Kell még idő átállni” – nyilatkozta Timi a mérkőzés után.

 

Mindkét játszmában egy-egy brék döntött a tapasztaltabb és jóval esélyesebb Barthel javára, de volt különbség a két „felvonás” között.

 

A 33 perces első szettben 1:1 után a 15. helyen kiemelt, a világranglistán 39. német játékos nagy csatában, háromszori egyenlő után hozta adogatását, majd fogadóként elhúzott 40-0-ra. Timi nem adta meg magát, két bréklabdát hárított, de sajnos a harmadik lehetőségnél Barthel nyerőt ütött tenyeressel.

 

Ezután a német játékos magabiztosan hozta adogatásait, 5:3 után 15-re hozta szerváját, ezzel a szettet is.

 

A második játszma elején nagyot változott a mérkőzés. Timi a második gémben kihasználta ellenfele hibáit és brékelt 30-ra. Volt esélye a 3:0-s vezetéshez is, de 40-15 után nem tudta lezárni a játékot. Barthel két bréklabdát nem tudott kihasználni, de harmadikra ismét jót ütött tenyeressel (2:2).

 

Sajnos a hetedik gémben 30-30 után a német játékos volt a jobb, újra elnyerte ellenfele szerváját. A következő gémben 15-30 után Timi bréklabdákhoz juthatott volna, de kétszer is balszerencséje volt. Végül Barthel hozta a szerváját, majd az utolsó gémben már „csak” ellenfele hibáira várt. Sajnos Timi ekkor már nem hozott jó döntéseket, többször rontott, így elveszítette a mérkőzést.