Nem indult jól a 2017-es szezon

Nem indult jól a 2017-es szezon

2017-01-02 – A magyar játékos jól kezdett Sencsenben, de a második és a harmadik szettben sem használta ki esélyeit.

 

SHENZHEN OPEN (750 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Nyina Sztojanovics (szerb)-Babos Tímea (5.) 1:6, 7:5, 6:2

 

A mérkőzés 2 óra 2 percig tartott.

 

„Sajnos ez most nem sikerült…Nagyon jól kezdtem, majd a második szettben is rengeteg esélyem volt, de azokat elszúrtam. Vissza kell lendülni a meccsrutinba! Ez picit Nekem is új helyzet, még soha nem telt el ilyen hosszú idő az előző év utolsó és az új szezon első mérkőzése között. Sokat dolgoztam az off-seasonben, biztosan lesz ennek eredménye! Főleg az első szettet figyelembe véve, hiszen akkor valóban jól teniszeztem” – értékelt Timi.

 

Timi jól kezdte első mérkőzését a 2017-es szezonban, de a második és a harmadik játszmában sem használta ki lehetőségeit. Pedig esélyesként kezdte a találkozót, ellenfele 140. helyen áll a világranglistán, selejtezőt kellett játszania Sencsenben.

 

A 30 perces első szettben Timi két brékkel elhúzott 5:0-ra, majd 5:1 után magabiztosan szerválta ki a nyitó felvonást. Ezután viszont Sztojanovics egyre jobban adogatott és kiválóan védekezett, amikor nehéz helyzetbe került.

 

A 20 éves szerb játékos a második szett második felében összesen négy bréklabdát hárított, 5:5 után 15-40-ről védte meg az adogatását. A következő gémben pedig 15-re nyerte el ellenfele szerváját…

 

A harmadik játszmában Timi 0:2 után még egyenlített 2:2-re, de a hatodik játékban nagy csata után, három bréklabda hárítása után ismét elveszítette adogatását. Ez pedig már döntőnek bizonyult…Sztojanovics 4:2 után 15-re hozta szerváját, majd újra brékelt. Pedig Timi 40-15-re is vezetett, de a második meccslabdát már nem tudta hárítani…

 

A 23 éves magyar játékos legközelebb Sydneyben lép pályára az Apia International elnevezésű WTA-versenyen.