Nehezen, de azért győzött Timi

Nehezen, de azért győzött Timi

2012-08-04 – A vártnál sokkal nehezebb mérkőzést játszott a világranglista 66. helyén álló Babos Tímea a 2.168 millió dolláros Rogers Cup selejtezőjében, de azért bejutott a második fordulóba.

A magyar játékos 1 óra 33 perc alatt múlta felül a párosspecialista Natalie Grandint.

 

ROGERS CUP (MONTREAL, KEMÉNY PÁLYA, 2.168 MILLIÓ DOLLÁR), SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Natalie Grandin (dél-afrikai) 7:5, 7:6 (7-3)

 

Grandin legutóbb tavaly augusztusban Carlsbadban került fel a főtáblára WTA-versenyen, így minimális eséllyel várta a Timi elleni mérkőzést. Ehhez képest a dél-afrikai az első szettben kétszer is brékelt, alaposan megnehezítette ellenfele dolgát. Végül 5:5 után a magyar tini maradt pontosabb, 42 perc alatt jutott szettelőnyhöz.

 

A folytatás még szorosabban alakult, immár brék nélkül. Szerencsére…Grandin ugyanis 6:5-nél szett- és bréklabdához jutott, de Timi fordított, majd simán behúzta a rövidítést is.

 

Babos Tímea vasárnap Lauren Davisszel (144.) találkozik a selejtező második fordulójában. Az amerikai játékos idén először Indian Wellsben volt főtáblás WTA-versenyen, az első körben le is győzte Petra Marticot, majd Nagyja Petrovától kapott ki. A Roland Garroson a selejtezőből került a főtáblára, felülmúlta Mona Barthelt (6:1, 6:1), majd nem bírt Christina McHale-lel.