Nehéz meccs és győzelem New Havenben

Nehéz meccs és győzelem New Havenben

2016-08-23 – Az 1. helyen kiemelt magyar-kazah duó szett- és brékhátrányból fordított a nyitó fordulóban.

 

CONNECTICUT OPEN (761 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 1.)-Klaudia Jans-Ignacik, Caroline Wozniacki (lengyel, dán) 3:6, 6:4, 10-8

 

A mérkőzés 1 óra 18 percig tartott.

 

Az 1. helyen kiemelt kettős nagyon nehezen törte meg ellenfelét, végig izgulnia kellett a továbbjutásért.

 

A 30 perces első szettben a lengyel-dán páros háromszor nyerte el ellenfele adogatását, pillanatok alatt vezetett 3:0-ra, duplabrékkel. Timi és Svedova 5:2 után még fogadóként szépített, de a következő gémet azonnal el is veszítette…

 

A 35 perces második szett sem alakult sokkal könnyebben a magyar-kazah kettősnek. Jans-Ignacik és Wozniacki 2:0-ra is vezetett, de gyorsan elveszítette ezt az előnyt. Timi és Svedova 3:3 után ismét brékelt, majd 4:4 után újra elnyerte ellenfele szerváját. Végül a második brékelőnyt sikerült megőrizni.

 

A döntő rövidítést a lengyel-dán duó kezdte jobban, de a magyar-kazah páros 1-2-ről fordított 6-4-re. Ekkor Timi és Svedova elveszítette adogatását (6-5), de 6-6 után sikerült újabb fogadópontot nyerni. Ezután pedig az 1. helyen kiemelt kettős már megőrizte előnyét.

 

Timi és Svedova következő ellenfele Anna-Lena Grönefeld és Kveta Peschke lesz.

 

A 31 éves Grönefeled 20. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 7. (2006. március 6.) volt. Eddig 14 WTA- és 7 ITF-versenyt nyert párosban. Az Australian Openen, Wimbledonban és a US Openen is egyformán 2-2 alkalommal volt elődöntős ebben a műfajban. Idén Melbourne-ben (társ: Coco Vandeweghe) és az angliai (társ: Peschke) Grand Slam-versenyen is a legjobb nyolcig jutott.

 

A 41 éves cseh játékos 67. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 1. (2011. július 4.) volt. Eddig 27 WTA- és 8 ITF-tornát nyert. Peschke öt évvel ezelőtt veretlen maradt női párosban Wimbledonban (társ: Katarina Srebotnik), míg 2010-ben a döntőig jutott a Roland Garroson (társ: Srebotnik).