Nehéz meccs és győzelem egyesben

Nehéz meccs és győzelem egyesben

2017-09-11 – A magyar játékos kétszer is brékhátrányban volt a végül megnyert első szettben.

 

COUPE BANQUE NATIONALE (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (3.)-Jamie Loeb (amerikai) 7:6 (7-4), 5:7, 6:2

 

A mérkőzés 2 óra 14 percig tartott Quebec Cityben.

 

„Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Őszintén bevallva, nem számítottam arra, hogy Jamie Loeb ilyen jól játszik majd. Elképesztően jól teniszezett! És ezt nem azért mondom, hogy kifogást keressek. Magas színvonalú mérkőzés volt egy nehéz ellenféllel szemben. Örülök, hogy sikeresen vagyok túl ezen! Annak is örülök, hogy már az első kör ilyen nehéz volt és készen kellett lennem. Nem volt egyszerű, sokszor voltam hátrányban. Az első szettben az ellenfelem adogatott a játszmáért, a rövidítésben is vezetett. Nagyon jó, hogy mégis visszajöttem. Aztán a második szettet meg kellett volna nyernem, de 2:0 után picit visszavettem az agresszív játékból…De annak nagyon-nagyon örülök, hogy a harmadik játszmát ilyen keményen és agresszívan tudtam befejezni! Tetszik a verseny, szép a város, nagyszerű a konditerem is. Úgy érzem, a közönség is megkedvelt. Jó élmény, hogy újra itt szerepelhetek” – nyilatkozta Timi.

 

Rendkívül szorosan alakult a mérkőzés, amelyen Timi 10, míg Loeb 13 védhetetlen adogatást ütött a gyors quebeci pályán.

 

Az 59 perces első szettet az amerikai játékos brékkel kezdte, pedig Timi is eljutott két gémlabdáig. Aztán 1:2 után a verseny 3. kiemeltje 15-re nyerte el ellenfele szerváját, így egyenlített. A játszma hajrájáig mindkét játékos jól adogatott, aztán 5:4 után Timi nagy esélyhez jutott fogadóként. A magyar játékos 40-15-re is vezetett, összesen három bréklabdája volt. Sajnos Loeb végül megmentette a szerváját, majd azzal a lendülettel el is nyerte ellenfele adogatását, 15-re…

 

Timi erre egy remek fogadógémmel válaszolt, 0-40 után a harmadik bréklabdát értékesítette. Jöhetett a tie-break. Loeb azonnal fogadópontal nyitott, de előnyét azonnal el is veszítette. Timi fordított 3-2-re, majd újra elnyerte ellenfele szerváját. A magyar játékos 4-3 után megnyerte mindkét adogatását, majd 6-4 után fogadóként zárta le a szettet.

 

A 47 perces  második játszma elején Timi eldönthette volna a mérkőzést. Azonnal elnyerte ellenfele szerváját, majd 2:0 után újra bréklabdához jutott. Loeb azonban megvédte adogatását, majd a 6. gémben 15-re brékelt. Az amerikai játékos ezután kiválóan szervált, esélyt sem adott ellenfelének. Timi 6:5-ig tartotta a lépést, majd ekkor 15-40 után csak egy szettlabdát tudott hárítani…

 

A döntő felvonás csak az eredménye alapján tűnhet simának és egyszerűnek. Timi újra brékkel kezdett és most 2:0 után sikerült másodszor is elnyernie ellenfele szerváját. A magyar játékos 4:0-ra vezetett, de ekkor jött egy nehéz időszak. Loeb sorozatban hét labdamenetet nyert, vagyis három labdája volt fogadóként a 4:2-es eredményhez.

 

De Timi megvédte a szerváját, így 5:1-gyel nagyon közel került a második fordulóhoz. Loeb még szépített 5:2-re, de utána a magyar játékos 15-re kiszerválta a mérkőzést.

 

Timi következő ellenfele Naomi Broady lesz Quebec Cityben.

 

Az 1990. február 28.-án született brit játékos 135. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 76. (2016. március 7.) volt. Eddig 9 ITF-versenyt nyert egyesben. Idei legjobb eredményeként döntős volt Midlandben (Egyesült Államok, 100 000 dollár, fedett pálya).

 

Timi eddig négyszer találkozott Broadyval: 2009-ben Edinburghben (salak) a döntőben 6:4, 6:7, 7:6-ra, majd 2011-ben Pozsonyban (salak) 5:7, 7:6, 7:6-ra nyert. Három évvel ezelőtt Wimbledonban (fű) a brit játékos győzött 2:6, 7:6, 6:0-ra. Idén a monterreyi 2. fordulóban Timi nyert 6:3, 6:2-re.

 

Quebec_04_magyar