Nagy győzelem egyesben Moszkvában

Nagy győzelem egyesben Moszkvában

2016-10-17 – Timi a harmadik brékelőnyt már megőrizte a döntő játszmában!

 

KREMLIN CUP (823 888 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (9.) – Irina-Camelia Begu (román) 6:2, 6:7 (2-7), 7:5

 

„Nem ez volt életem meccse…De ami nagyon fontos: tudtam küzdeni és nyerni! Így lehetőséget adtam Magamnak a következő fordulóra, hogy ott jobban játsszak. Egész jól indult a meccs, nem játszottam rosszul, akkor az ellenfelem is többet hibázott. Amikor Begu feljavult, akkor picit bepánikoltam és visszavettem. De végül sikerült kiharcolnom a továbbjutást. Azért is fontos a mai győzelmem, mert bizonyítottam Magamnak, hogy rosszabb játékkal is tudok nyerni. Örülök ennek! Holnap csak páros lesz, így tudok még edzeni és készülni a következő fordulóra” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 2 óra 30 percig tartott.

 

Idén nyáron a riói Olimpia előtt a florianopolisi döntőben már találkozott a két játékos, akkor Begu nagy csatában, a döntő szettben brékhátrányból fordított és nyert. Most Moszkvában is hasonlóan alakult a mérkőzés, egészen a harmadik szett legfontosabb részéig. Az orosz fővárosban ugyanis már Timi volt a jobb!!!

 

A magyar játékos remekül kezdett a 35 perces első szettben. Timi a nyitó gémben két bréklabdát hárított, majd kétszer is 30-ra nyerte el ellenfele szerváját. Ezután Begu brékelt 30-ra, majd 4:2 után ismét elvehette volna Timi adogatását.

 

De a magyar játékos végül hozta a szerváját, majd a következő gémet 15-re nyerte, így a szettet is lezárta.

 

A 65 perces második felvonás már sokkal szorosabban alakult. Begu magára talált adogatóként és fogadóként is. A román játékos 3:2-nél, majd 6:5-nél is brékelőnnyel vezetett, de Timi mindkétszer 0-ra brékelt a következő gémben. Sajnos a tie-break már sima volt…A román játékos 1-2 után sorozatban hat labdamenetet nyert.

 

A döntő játszma is nagyon izgalmasan és fordulatosan alakult. Ezúttal Timi vezetett kétszer is brékelőnnyel, de Begu mindkétszer azonnal egyenlített. A magyar játékost azonban ez sem törte meg! Timi 4:5 után 30-ra nyerte adogatását, majd ismét 0-ra nyerte el ellenfele szerváját. Az utolsó gémben a magyar játékos 40-15-re is vezetett, de Begu ezután három meccslabdát is hárított. Timi viszont a negyedik esélyt már kihasználta, így a 2012-es marokkói és az idei brazíliai vereség után már legyőzte román ellenfelét!

 

A magyar játékos következő ellenfele a korábbi párostárs, Kristina Mladenovic lesz. A francia játékos 42. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 27. (2015. szeptember 28.) volt. Eddig 3 WTA-versenyen volt döntős egyesben, és győzött 5 ITF-tornán. Idén s’Hertogenboschban (Hollandia, 250 000 dollár, fű) és Hongkongban (250 000 dollár, kemény pálya) volt finalista. Tavaly negyeddöntős volt a US Openen, ez eddigi legjobb Grand Slam-eredménye egyéniben. Női párosban idén megnyerte a Roland Garrost (társ: Caroline Garcia) és döntős volt a US Openen (társ: Garcia), illetve 2014-ben Wimbledonban (társ: Babos Tímea).

 

A magyar és a francia játékos eddig ötször találkozott egyesben WTA- vagy Grand Slam-versenyen: Mladenovic 4-1-re vezet.