Nagy csatában nyert Pavljucsenkova

Nagy csatában nyert Pavljucsenkova

2017-04-08 – A Monterreyben háromszoros bajnok orosz játékos brékhátrányból fordított a döntő szettben.

 

ABIERTO GNP SEGUROS (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Anasztaszija Pavljucsenkova (orosz, 2.)-Babos Tímea (5.) 6:2, 3:6, 7:5

 

A mérkőzés 2 óra 1 percig tartott Monterreyben.

 

„Kár ezért a meccsért! Azért is, mert egész héten jól játszottam. A negyeddöntő pedig jó és szoros meccs volt.” – nyilatkozta Timi.

 

Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy Timi győztesen fejezze be pályafutása harmadik (2012, 2013, 2017) monterreyi negyeddöntőjét. A második és a harmadik játszma nagy részében jól játszott, összesen 14 ászt ütött, remekül hajtott és küzdött a sikerért. De sajnos a végén a szintén jó teljesítményt nyújtó, picit szerencsésebb Pavljucsenkova örülhetett a sikernek.

 

A 29 perces első szett elején még jól tartotta magát a magyar játékos, de 2:1 után már egyértelműen az ellenfél uralta a meccset. Pavljucsenkova kiválóan adogatott és fogadott, 30-ra, majd 40-re brékelt. 5:2 után pedig 15-re szerválta ki a meccset.

 

A 38 perces második játszma elején fej-fej mellett haladt a két játékos, majd 3:3 után jött a nagy változás. Az ekkor már rendkívül pontosan és eredményesen adogató Timi 0-ra nyerte adogatását, majd két bréklabdához jutott. A második esélyt már ki is használta, majd 15-re nyerte saját szerváját.

 

A döntő szett eleje is kiválóan alakult. A magyar játékos 40-15 után brékelte ellenfelét, majd 3:1-re is vezetett. Sajnos Pavljucsenkova ekkor nagyon belelendült, 3:2 után 15-re brékelt, majd már vezetett 4:3-ra. Timi ekkor ismét feljavult, 5:5-ig tartotta is a lépést a verseny 2. kiemeltjével.

 

Pavljucsenkova ekkor 30-ra hozta szerváját, majd a következő játékban nagy csata alakult ki. Timi eljutott 40-30-ig, majd előnyig, de egyik alkalommal sem tudta kihasználni a gémlabdát. Pavljucsenkova szinte minden labdát megtámadott, majd egy meccslabdához jutott. Timi hosszasan reklamált a játékvezetőnél, szerinte ellenfele utolsó előtti ütése kint volt. De nem változott az ítélet, majd a következő labdamenetet az orosz játékos egy vonal közeli, fonák egyenessel nyerte, ezzel a negyeddöntőt is.