Nagy csatában győzött Kvitova

Nagy csatában győzött Kvitova

2016-06-21 – A 23 éves magyar játékos kedden még párosban is pályára lép Eastbourne-ben.

 

AEGON INTERNATIONAL (776 878 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 2. FORDULÓ
Petra Kvitova (cseh, 5.)-Babos Tímea 6:4, 7:6 (7-5)

 

„Most kicsit sajnálom a sorsolást, pedig ritkán mondok ilyet! Úgy éreztem, hogy nagyon jól ment a játék. Már a múlt héten is így volt. Akkor az a Keys nyerte a versenyt, akivel az első fordulóban találkoztam…Most is egy jó füves pályás játékos, Giorgi volt az első ellenfelem, most pedig Kvitova. Aki ugyan tud néha rosszabbul is teniszezni, de ma jól játszott. Én is…Kár érte. De szuper élmény volt ismét egy teltházas Centerpályán játszani” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 48 percig tartott.

 

Kvitova ugyan nem remekel idén, de füvön egyértelműen a mezőny legjobbjai közé tartozik. Ezt mutatja, hogy már kétszeres wimbledoni bajnok, 2011-ben és 2014-ben maradt veretlen az angliai Grand Slam-versenyen.

 

Timi pedig Eastbourne-ben nagyon szoros meccset játszott a cseh klasszissal. A 48 perces első szettben apróságok döntöttek Kvitova javára. A magyar játékos 4:4-ig jobban adogatott, 2:1-nél, majd 3:2-nél is volt bréklabdája.

 

De végül a cseh játékos jutott játszmaelőnyhöz. Kvitova a kilencedik gémben kihasználta első bréklabdáját, majd 15-40-ről hozta saját szerváját…

 

A második felvonás elején a lélektani előnybe került Kvitova gyorsan brékelt, de Timi azonnal egyenlített. Majd a magyar játékos 4:3-nál bréklabdához jutott, de ezt az esélyt nem tudta kihasználni. Kvitova ezután négy bréklabdánál próbálkozhatott, de sikertelenül!

 

Hamarosan jött a tie-break, amely szintén szorosan alakult. Kvitova kétszer került minibrék előnybe, de ellenfele azonnal egyenlített. Sajnos 6-5-nél Timi nem tudta hozni adogatását, így a kétszeres wimbledoni bajnok jutott a legjobb 16 közé.