Nagy csata után vereség Strasbourgban

Nagy csata után vereség Strasbourgban

2018-05-22 – Timi a döntő szettben egyszer sem hozta az adogatását.

 

INTERNATIONAUX DE STRASBOURG (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 2. FORDULÓ
Zarina Dijasz (kazah)-Babos Tímea (6.) 7:6 (7-2), 4:6, 6:2

 

A mérkőzés 2 óra 50 percig tartott.

 

Nagy csatát és számos fordulatot hozott a mérkőzés, sajnos a végén Dijasz örülhetett.

 

A kazah játékos a 67 perces első szett jelentős részében jobban fogadott, szinte folyamatosan veszélyeztette ellenfelét. Timi a harmadik gémben hárított négy bréklabdát, majd volt labdája a 3:1-hez. Dijasz egyenlített, majd az ötödik gémben 30-ra el is nyerte ellenfele szerváját.

 

A kazah játékos fogadóként jutott három szettlabdához, majd 5:4 után 15-40-ről jutott újabb két esélyhez a nyitó felvonás lezárásához. Timi azonban végül brékelt, majd 6:5-re vezetett. Dijasz simán kiharcolta a rövidítést, amelyet magabiztosan nyert.

 

A 38 perces második felvonás elején a kazah játékos 2:0-ra is vezetett, de Timi fordított 4:2-re (brékelt 0-ra, majd 30-ra). Újabb fordulat már nem jött, a magyar játékos 5:4 után 15-re nyerte adogatását.

 

Sajnos a döntő játszmában Timi nem adogatott jól és fogadóként sem használta ki az esélyeit. Dijasz a nyitó gémet két bréklabdáról hozta, majd úgy nyerte el a harmadik eséllyel ellenfele szerváját, hogy négyszer volt adogatóelőny is. Timi azonnal visszabrékelt egy újabb hosszú játékban, de ezután újra elveszítette a szerváját. Innen még sikerült visszajönni, de a hatodik gémet adogatóelőnyről veszítette el a magyar játékos…

 

Dijasz 4:2 után 30-ra nyerte adogatását, majd a következő gémben háromszor is meccslabdához jutott. A kazah játékos élt a harmadik eséllyel, előtte összesen négy adogatóelőnyt védett ki.