Nagy csata után vereség egyesben Dubajban

Nagy csata után vereség egyesben Dubajban

2015-02-15 – A korábbi világelső, most 12. helyen kiemelt Jelena Jankovics három játszmában nyert Timi ellen a főtábla első fordulójában a 2 513 000 dollár összdíjazású WTA-versenyen.

A mérkőzés 2 óra 10 percig tartott. A magyar játékos és Kristina Mladenovic párosban a Darija Jurak-Okszana Kalasnyikova duó ellen kezd majd Dubajban.

 

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS (2 513 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Jelena Jankovics (szerb, 12.)-Babos Tímea 6:3, 4:6, 6:1

 

A 45 perces első játszmában szinte végig a korábbi világelső állt jobban, a fontos pillanatok nagy részében pontosabb volt. Jankovics brékkel kezdett, majd Timi azonnal elnyerte ellenfele adogatását. Utána a 21 éves magyar játékos hozta a szerváját, de 2:1 után alaposan meggyűlt a baja az adogatásokkal.

 

A 29 éves szerb klasszis a folytatásban még háromszor brékelt, 5:3 után után 40-15-ről is sikerült fogadóként gémet nyernie.

 

A 48 perces második szett nagy fordulatot hozott. Az elején Timi elnyerte ellenfele adogatását, majd a második és a negyedik játékban is bréklabdákat hárított. Aztán 3:1 után a magyar játékos újra elnyerte Jankovics szerváját, majd hozta saját adogatását (5:1).

 

A korábbi világelső azonban sorozatban három játékot nyert, egyszer brékelt, felzárkózott 5:4. A következő gémet Timi adogatóként 0-ra nyerte, így hozta a második szettet.

 

Sajnos a harmadik játszma gyorsan eldőlt…

 

Timi 0:1-nél 30-0-ról elveszítette adogatását, majd 0:3-nál hárított ugyan két bréklabdát 0-40 után, de a harmadik eséllyel már élt az ellenfele (0:4). Ezután a magyar játékos ismét elnyerte a korábbi világelső adogatását, de a következő gémet újra Jankovics nyerte 15-re, fogadóként. Az utolsó játékban pedig a szerb játékos nagy csata után, 40-re hozta a szerváját, a második mérkőzéslabdát használta ki.