Nagy csata után vereség a párizsi döntőben

Nagy csata után vereség a párizsi döntőben

2014-02-02 – Timi és Kristina Mladenovic három játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett a párostorna döntőjében az Anna-Lena Grönefeld-Kveta Peschke duótól a párizsi Premier-versenyen.

Timi és Kristina Mladenovic nagy csatában, három játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett a párostorna döntőjében az Anna-Lena Grönefeld-Kveta Peschke duótól a 710 000 dolláros párizsi Premier-versenyen. Az Open GDF Suez fináléja 1 óra 38 percig tartott.

 

OPEN GDF SUEZ (710 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, DÖNTŐ
Anna-Lena Grönefeld, Kveta Peschke (német, cseh, 3.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) 6:7 (7-9), 6:4, 10-5

 

Timi 10. alkalommal szerepelt WTA-verseny döntőjében, és kevés hiányzott ahhoz, hogy kilencedik alkalommal is ünnepelhessen.

 

Az 50 perces első szettben a sokkal tapasztaltabb ellenfél kezdett jobban, 1:1-nél 40-re nyerte el Mladenovic szerváját.  A hetedik gémben újra a francia játékos került bajba, pedig 40-0 is volt az adogatásánál. Szerencsére végül sikerült megnyernie ezt a játékot a magyar-francia kettősnek, amely 4:3 után négy bréklabdához jutott és az utolsót ki is használta.

 

Ezután mindkét páros hozta adogatását, így jöhetett a rövidítés.

 

A tie-break hatalmas csatát hozott, pedig sokáig úgy tűnt, nem így lesz. Timi és társa már 6-3-ra is vezetett, de az ellenfél egyenlíteni tudott. 7-6-nál újra Grönefeld és Peschke egalizált, de 8-7-nél a magyar-francia duó élt az újabb lehetőséggel és szettelőnybe került.

 

A 37 perces második játszmában sajnos már közel sem adogatott ilyen hatékonysággal a két 20 éves játékos. Timi és Mladenovic 3:1-re elhúzott, de utána kétszer is elveszítette a szerváját. 5:3-nál a magyar-francia kettős két szettlabdát hárítva brékelt, de 5:4-nél ez már nem sikerült…Grönefeld és Peschke 40-40 után vette el ellenfele szerváját, jöhetett a Bajnoki Rövidítés.

 

A mindent eldöntő tie-break elején Timi és Mladenovic többször is vezetett minibrékkel, de ez sem bizonyult elegendőnek. A német-cseh duó 4-5 után sorozatban hat labdamenetet nyert.