Nagy csata után vereség a második fordulóban

Nagy csata után vereség a második fordulóban

2014-10-16 – A 2. helyen kiemelt Babos Tímea három játszmában vereséget szenvedett Alberta Briantitól az 50 000 dollár összdíjazású franciaországi ITF-verseny második fordulójában.

A mérkőzés 2 óra 19 percig tartott.

 

JOUE-LES-TOURS (50 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Alberta Brianti (olasz)-Babos Tímea (2.) 6:3, 2:6, 6:3

 

A 45 perces első játszmában a sokkal tapasztaltabb Brianti jobban adogatott és fogadott, megérdemelten jutott szettelőnyhöz. Timi ugyan 2:5 után még brékelt 30-ra, de a következő gémben újra elveszítette szerváját, így nem volt esély a fordításra.

 

A második szett elején az olasz játékos 1:1-nél 40-0-ra is vezetett fogadóként, de nem tudott élni a lehetőségekkel. Timi ezután brékelt 15-re, majd 4:2-nél 30-ra nyerte el ellenfele szerváját. A következő játékot 30-ra hozta a 2. helyen kiemelt magyar játékos, így jöhetett a döntő szett.

 

A harmadik játszma elején Brianti bréklabdát hárított, majd 30-ra elnyerte Timi adogatását. A magyar játékos azonnal szépített, majd jött a mérkőzés sorsát eldöntő gém. Timi két bréklabdát hárított, majd egy labdára került az egyenlítéstől. Sajnos végül Brianti örülhetett, brékelt, majd ezt az előnyt végig is vitte.

 

Timi 5:3-nál még hárította az első meccslabdát, de a következőt már értékesítette ellenfele.