Nagy csata után vereség a katowicei negyeddöntőben

Nagy csata után vereség a katowicei negyeddöntőben

2016-04-08 – Timi az elveszített első játszma után simán egyenlített, de a döntő szettben nem tudta megőrizni korai brékelőnyét.

KATOWICE OPEN (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Jelena Ostapenko (lett, 3.)-Babos Tímea (7.) 7:6 (7-3), 2:6, 6:3

 

A mérkőzés 2 óra 7 percig tartott.

 

„Befejeződött ez a hosszú turné…Sajnálom a mai meccset, mert igazság szerint lettek volna lehetőségeim. De őszintén bevallom, mindenem fáj. Ma reggel olyan fájdalommal keltem fel a nyakamban, hogy alig-alig tudtam szerválni a bemelegítésnél. Csak fájdalomcsillapítóval tudtam végigjátszani ezt a meccset. Természetesen ez nem kifogás, de éreztem, hogy nem játszottam jól ezen a héten. Küzdöttem, ahogyan bírtam. Most ennyire tellett, sajnos. Köszönöm Mindenkinek az elmúlt hetek, hónapok drukkolását!!! Most Nekem is szükségem van egy kis pihenésre. Szeretnék jól felkészülni a salakpályás szezonra, hogy újra jó formában lehessek és jó eredményeket érhessek el” – nyilatkozta Timi.

 

Nagy csatát hozott a két top40-es játékos negyeddöntője, amelyben apróságok döntöttek.

 

Az 52 perces első szettben Ostapenko 2:2 után brékelt 40-re, de ezt az előnyt azonnal el is veszítette. Timi ugyanis a hatodik gémben 15-re nyerte el ellenfele adogatását. Utána pedig a magyar játékos 15-40-ről védte meg a szerváját.

 

A szett sorsát végül a rövidítés döntötte el, amelyben a lett tinédzser volt a pontosabb.

 

A 35 perces második felvonás már sokkal jobban alakult! Timi brékelt 1:1 után, de ekkor még nem tudta megőrizni ezt az előnyét. De 2:2-nél ismét elnyerte ellenfele adogatását, majd nagyot küzdve megvédte adogatását.

 

Sőt! A magyar játékos 4:2 után újra brékelt (30-ra), majd 40-re kiszerválta a szettet.

 

A döntő felvonás elején Timi ismét brékelőnybe került, de Ostapenko azonnal egyenlített 2:2-re. A lett játékos 4:3 után 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 15-40-ről védte meg a szerváját. Így befejeződött a fordulatos negyeddöntő Katowicében.