Nagy csata után győzelem párosban

Nagy csata után győzelem párosban

2013-12-29 – Timi győzelemmel kezdett az 500 000 dollár összdíjazású sencseni WTA-versenyen: Petra Martic oldalán három játszmás mérkőzésen nyert párosban.

A 2. helyen kiemelt magyar-horvát kettős 75 perc alatt múlta felül a Luksika Kumkhum-Csiang Vang duót a kínai tornán. Timi kedden egyesben is bemutatkozik Kínában, ellenfele az ukrán Nadija Kicsenok lesz.

 

SHENZHEN OPEN 2014 (500 000 DOLLÁR), KEMÉNY PÁLYA, PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Petra Martic (magyar, horvát, 2.)-Luksika Kumkhum, Csiang Vang (thaiföldi, kínai) 2:6, 6:4, 10-6

 

Timi és Petra Martic a verseny 2. kiemeltje, de ez a 26 perces első szettben még nem érződött…Persze az is igaz, hogy a magyar és a horvát játékos először játszott együtt, kellett egy kis idő, amíg belelendültek a mérkőzésbe.

 

A thaiföldi-kínai kettős az első játszmában gyorsan jelentős előnybe került, a duplabrék (4:0, majd 5:1) mindent eldöntött. Kumkhum és Csiang 5:2-nél 15-re szerválta ki a szettet.

 

A 37 perces második játszmában Timi és Martic már 5:1-re is vezetett, úgy tűnt, sima egyenlítés következik. Az ellenfél azonban kétszer brékelt ezután, feljött 5:4-re, adogatott az egyenlítésért. Szerencsére ekkor ismét a második helyen kiemelt páros vette át az irányítást, 30-ra vette el riválisa szerváját, jöhetett a mindent eldöntő rövidítés.

 

A tie-break 5-5-ig nagyon szoros volt, mindkét kettős vezetett már minibrékkel. Timi és Martic 6-6 után viszont egyértelmű fölénybe került és a vártnál nehezebben ugyan, de kiharcolta a továbbjutást. A magyar-horvát duó következő ellenfele az Estrella Cabeza Candela-Alexandra Dulgheru (spanyol, román) vagy a Ljudmila Kicsenok-Nadija Kicsenok (ukrán) páros lesz.