Nagy csata után győzelem a negyeddöntőben

Nagy csata után győzelem a negyeddöntőben

2016-06-22 – Timi és Svedova a legjobb négy között tajvani kettőssel találkozik.

 

AEGON INTERNATIONAL (776 878 DOLLÁR, FŰ), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 4.)-Hszü Ji-fan, Cseng Szaj-szaj (kínai) 7:6 (8-6), 6:3

 

 

„Jó meccs volt, igazán élvezem a játékot füvön! És természetesen élvezem a játékot Svedovával is! Várom az elődöntőt” – nyilatkozta Timi boldogan.

 

A mérkőzés 1 óra 41 percig tartott.

 

Rendkívül szoros és fordulatos csatát hozott a 63 perces első játszma. Timi és Svedova azonnal brékelt, majd volt két labdája a 3:0-hoz is. A kínai kettős azonban gyorsan visszajött a szettbe, majd az újabb brékhátrányt is ledolgozta.

 

Sőt! A tizedik gémben, 5:4 után a kínai kettős három szettlabdához jutott fogadóként. Timi és Svedova azonban megmentette a játékot, majd hamarosan jött a tie-break. A rövidítésben a kínai duó kétszer is minibrékkel vezetett, de a magyar-kazah kettős fordított, majd 7-6 után kihasználta második szettlabdáját.

 

A második játszma elején Timi és Svedova elhúzott 3:0-ra, majd fogadóként újabb három bréklabdához jutott. A kínai kettős azonban megmentette adogatását, majd hamarosan már 3:3 volt az eredmény…

 

Aztán 4:3 után Timi és Svedova brékelt 0-ra, majd 15-re hozta az adogatását. Így a magyar-kazah kettős lezárta a meccset.

 

Timi és Svedova következő ellenfele a Csan Hao-csing-Csan Jung-jan duó lesz.

 

Csan Hao-csing 6. helyen áll a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobbja. Eddig 10 WTA- és 8 ITF-versenyt nyert párosban. Idén Tajvanon és Katarban ünnepelhetett tornagyőzelmet nővérével.

 

Csah Jung-jan 5. helyen áll a világranglistán, ez karrierje eddigi legjobbja. Eddig 16 WTA- és 18 ITF-tornát nyert ebben a műfajban.