Nagy csata és vereség egyesben Sydneyben

Nagy csata és vereség egyesben Sydneyben

2017-01-08 – Timi a második és a harmadik szettben is vezetett brékelőnnyel, de ellenfele mindkétszer fordított.

 

APIA INTERNATIONAL (776 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Darija Kaszatkina (orosz)-Babos Tímea 3:6, 6:4, 6:2

 

„Kár a maiért…Pedig a múlt héthez képest jobban játszottam..Míg Kínában túl passzív voltam, most itt túl agresszív. Meg kell találnom még a megfelelő egyensúlyt a játékomban. Továbbra is rengeteget edzek, így bíznom kell a munkámban. Sajnálom, hogy most így alakult. Köszönöm a helyi magyaroknak és az otthoniaknak is a szurkolást!” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 54 percig tartott.

 

Timi jól kezdte a 32 perces nyitó játszmát: az első gémben bréklabdát hárított, majd a harmadik esélyt kihasználta, 40-re nyerte el ellenfele adogatását. Ezután a 23 éves magyar játékos biztosan őrizte előnyét.

 

Timi kétszer 15-re, majd 4:2 után 40-re hozta a szerváját. Aztán 5:3 után 15-re nyerte adogatását, így lezárta az első szettet.

 

A magyar játékos a második felvonást is remekül kezdte, bátor és pontos támadásokkal gyűjtötte a pontokat. Timi egy gyors bréknek is köszönhetően 3:1-re is vezetett, de ekkor jött a fordulópont…Kaszatkina egyre jobban ráérzett az esélyeire, 3:3-nál egyenlített, majd 4:4 után bréklabdát hárított. Az orosz játékos ezután brékelt 15-re, így kiharcolta a döntő szettet.

 

A harmadik játszma elején Timi ismét brékelőnybe került, de sajnos hatalmas csatában ezt azonnal el is veszítette. A következő gémet Kaszatkina bréklabdáról nyerte, majd fogadóként labdamenetet sem veszített. Az orosz játékos 3:1 után ismét bréklabdát hárított, majd 4:2-nél 40-re nyerte adogatását. Ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, lévén a következő gémben 30-ra brékelte ellenfelét.

 

Timi párosban még szerepel majd Sydneyben, Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán. A magyar-orosz duó ellenfele az amerikai Raquel Atawo és a kínai Hszü Ji-fan lesz.