Nagy csata és vereség a 2. körben

Nagy csata és vereség a 2. körben

2018-02-22 – (Fotó: ZÁDOR PÉTER) Barthel a döntő szettben 4:3 után brékelt.

 

HUNGARIAN LADIES OPEN (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Mona Barthel (német)-Babos Tímea (3.) 6:4, 4:6, 6:3

 

A mérkőzés 1 óra 53 percig tartott.

 

„Mona nagyon jól játszott. Kiválóan adogatott, nem igazán tudtam „olvasni” a szerváit. Nehezebben kezdtem a mérkőzést, utána viszont voltak sanszaim. Végig küzdöttem és próbálkoztam, nagyon sajnálom a döntő szett 3:3 utáni gémet. Ha összességében nézzük a játék képét, akkor Mona jobban játszott. Voltak olyan részei a mérkőzésnek, amikor minden mindegy alapon teniszezett és ezt sikeresen tette. Sok mérkőzését megnéztem, a statisztikáit, ennél azért jóval több hibája van. Főleg tenyeres oldalról, de mai is viszonylag jól működött. A szervái pedig kiválóak voltak. Folyamatosan variálta az adogatásait, eredményesen. Ettől függetlenül a kezemben volt az esély, pedig egy ideig úgy tűnt, ő nyer két szettben. Számomra pozitív, hogy vissza tudtam jönni a meccsbe, de el kell ismerni, Moma jól játszott. Régen játszottunk egymás ellen, nem tudtam, mire számítsak. Ezért talán a szükségesnél izgulósabban kezdtem. Rég volt olyan ellenfelem, aki ennyire jól szervált.Ez pedig nagy nyomást rakott az adogatójátékaimra. Thomas az első szett közepén azt tanácsolta, játsszak kivárásra, hiszen nehéz megtörni egy olyan ellenfelet, aki ennyire jól teniszezik. Azt tudtam, hogy jó a fonákja és az adogatása, de ma extra jól szervált és a tenyerese is működött” – nyilatkozta Timi.

 

Mona Barthel nagyszerűen kezdte a mérkőzést, a 35 perces nyitó szettben úgy vezetett 4:1-re, hogy három adogatójátékban összesen 5 ászt ütött. A címvédő ekkor még nem találta az igazán hatásos taktikát, de a szett hajrájára változott a helyzet.

 

Timi 3:5 után nagy csatában elnyerte ellenfele szerváját, úgy tűnt, fordíthat is a végén. Sajnos nem így lett…Barthel egy bátor fogadógémet játszott, ezzel alaposan meglepte Timit. A német játékos simán brékelt, így lezárta a nyitó felvonást.

 

A 41 perces második játszma már jobban alakult. Timi 1:2 után bréklabdáról hozta adogatását, majd 0-ra nyerte el ellenfele szerváját. Barthel sokat kockáztatott, de többet is rontott az első szetthez képest. A magyar játékos összeszedettebb volt, így 5:3 után fogadóként jutott szettlabdához. Barthel megmentette a gémet, de a második felvonást már nem tudta.

 

A címvédő 5:4 után 15-re szerválta ki a játszmát.

 

Jött a döntő felvonás, amelyben végig Barthel volt lépéselőnyben. Timi 3:3-ig mindig egyenlített, majd nagyszerű megoldásokkal jutott két bréklabdához. Sajnos a német játékos fordított, majd a nyolcadik gémben bátor támadásokkal nyerte el ellenfele adogatását. Az utolsó gémben már minden Barthel elképezései szerint alakult, ásszal zárta le a mérkőzést.