Nagy csata és győzelem párosban!

Nagy csata és győzelem párosban!

2014-04-02 – Timi és Olga Govorcova nagy csatában, három játszmás mérkőzésen legyőzte a Mladenovic-Panova kettős a párostorna első fordulójában Monterreyben.

A mérkőzés 1 óra 24 percig tartott.

 

ABIERTO MONTERREY (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Olga Govorcova (magyar, fehérorosz, 1.)-Kristina Mladenovic, Alekszandra Panova (francia, orosz) 6:3, 4:6, 13-11

 

“Nagyon nehéz meccs volt. Azt gondolom, hogy messze ez volt a torna legnehezebb első köre. De örülök, hogy sikerült győzni! Élveztem a játékot Olgával ” – mondta Timi.

 

A világranglista alapján Timi (32. párosban) és Govorcova (65.) a verseny első kiemeltje, ehhez képest nagyon nehéz feladat várt a párosra. Mladenovic (19.) ugyanis már számos remek eredményt ért el ebben a műfajban, vegyespárosban tavaly Wimbledonban diadalmaskodott, és Panova (123.) is több szép győzelmet aratott már.

 

Persze Timi és társa is otthonosan mozog párosban a pályán, ezt mutatta a 32 perces első szett. A magyar és a fehérorosz játékos remekül használta ki, hogy Panova gyengén adogatott. A rutinos orosz teniszező háromszor veszítette el adogatását…Így az 1. helyen kiemelt kettősnek nem jelentett gondot, hogy egyszer Govorcovát is brékelték.

 

A 34 perces második játszmát sajnos kiválóan kezdte a francia-orosz duó. Timi 15-re, míg Govorcova 30-ra veszítette el szerváját, így gyorsan 3:0 lett az eredmény. Panova a nagy előny tudatában sem tudta hozni adogatását, de 4:3 után sajnos igen. Pedig Timi és társa két bréklabdához jutott. Így hiába jött a szépítés 5:4-re, a 10. gémben esély sem volt az egyenlítésre. A végig remekül szerváló Mladenovic 15-re hozta ezt a játékot.

 

A mindent eldöntő rövidítés elején a francia-orosz páros 3-0-ra elhúzott, de szerencsére az előny gyorsan eltűnt. Sorra jöttek a fogadópontok, Timi és Govorcova 9-8-nál meccslabdához jutott. Mladenovic és Panova fordított, de nem tudta eldönteni a találkozót. 11-11 után Timi és Govorcova újra pontot szerzett az orosz játékos adogatásánál, majd kihasználta az újabb meccslabdát!

 

A magyar-fehérorosz duó ellenfele a negyeddöntőben Asia Muhammad (109.) és Allie Will (102.) lesz. Timi és Date-Krumm Kimiko a tavalyi monterreyi elődöntőben 7:5, 6:4-re nyert a két amerikai játékos ellen.

 

Muhammad 8 ITF-versenyt nyert párosban, karrierje legjobbjaként 103. volt tavaly szeptember 16-án. Will 9 ITF-tornán maradt veretlen ebben a műfajban. Pályafutása legjobbjaként idén február 3-án a 98. volt.