Muguruza nyerte a negyeddöntőt

Muguruza nyerte a negyeddöntőt

2016-08-19 – Timi hétfőn karriercsúcsot jelentő 33. lesz a világranglistán, így egyesben is kiemelt lehet a US Openen.

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 804 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Garbine Muguruza (spanyol, 4.)-Babos Tímea 6:4, 6:3

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 804 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Sania Mirza, Barbora Strycova (indiai, cseh, 7.)-Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 3.) 7:6 (7-4), 6:1

 

„Igazság szerint teljesen kimerültem. Tudom, hogy egy Grand Slamet is úgy lehet megnyerni, hogy hét meccset kell nyerni. De az két hétig tart, és minden meccs után van pihenőnap. Én viszont itt mindennap játszottam, nagyon hosszú napok voltak az eső miatt. Ez volt egyesben a hatodik, a párossal együtt már a hetedik meccsem…Muguruzának ez volt a harmadik mérkőzése. Ez rengeteget számít ilyen melegben és páratartalomban. Igazság szerint picit úgy éreztem, mintha szellem lennék csak a pályán, mintha nem lennék Önmagam…Próbáltam extra energiákat mozgósítani, de nagyon-nagyon fáradt vagyok. Rettenetesen fáj mindenem, főleg a bal oldalam. Nagyon fáj a hajlítómtól kezdve egészen a bokámig. Nyilván ezek nem kifogások, ez csak a valóság, a realitás. Rengeteg, több stresszes meccset játszottam ezen a versenyen. Összességében nagyon-nagyon elégedett vagyok az egyénimmel erre a hétre, örülök az új karriercsúcsnak!” – nyilatkozta Timi.

 

Az egyéni mérkőzés 1 óra 32 percig tartott.

 

A két játékos idén már harmadszor találkozott, most volt a legszorosabb Timi és a Roland Garros-győztes mérkőzése. A 23 éves magyar játékos öt győzelmet aratott egyesben Cincinnatiben, kétszer a selejtezőben, háromszor pedig a főtáblán örülhetett. Így Timi nyolc helyet javít a jövő hétfői világranglistán, 33. lesz. Ez azt jelenti, hogy a gyermeket váró Viktorija Azarenka távolléte miatt egyesben is kiemelt lehet a US Openen!

 

Nagyon szoros és izgalmas volt a mérkőzés, így az 53 perces első szett is. A Cincinnatiben már hetedszer pályára lépő magyar játékos alaposan megszorította Muguruzát, noha már rendkívül fáradt volt a korábbi meccsek miatt. És Timi természetesen szívvel-lélekkel küzdött, kevés hiányzott egy még szorosabb meccshez.

 

A harmadik gémben a magyar játékos elképesztő csatában, három bréklabdáról nyerte adogatását, de sajnos 2:2 után már brékelt Muguruza. A spanyol sztár 40-30 után fordította meg a játékot…Timi a nyolcadik gémben két bréklabdához jutott, de Muguruza hozta adogatását, majd 5:4 után 40-re nyerte saját szerváját.

 

A második szett is szorosan alakult, de a pihentebb spanyol játékos sikerét hozta. Timi a nyitó gémben ismét három bréklabdát hárított, de 2:2 után ismét elveszítette adogatását. A következő játékot bréklabdáról mentette meg a rendkívül agresszívan játszó és határozott Muguruza. A végén, 5:3 után Timi 30-0-ra is vezetett, de végül elvesztette adogatását. Így a világranglista 3. helyén álló Muguruza jutott a legjobb négy közé.

 

A pénteki játéknapon Timi és Jaroszlava Svedova még pályára lépett párosban, az elődöntőért a Sania Mirza-Barbora Strycova duó volt az ellenfél. Az első szoros szett után a 7. helyen kiemelt indiai-cseh kettős magabiztosan nyerte a második játszmát.

 

A tervek szerint Timi a jövő héten New Havenben lép pályára, párosban.