Muguruza nyerte a nyolcaddöntőt

Muguruza nyerte a nyolcaddöntőt

2016-02-24 – Timi párosban játék nélkül jutott a negyeddöntőbe Julia Görges oldalán.

QATAR TOTAL OPEN (2 818 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 3. FORDULÓ
Garbine Muguruza (spanyol, 4.)-Babos Tímea 6:2, 7:5

 

 

QATAR TOTAL OPEN (2 818 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Julia Görges (magyar, német, 6.)-Petra Kvitova, Barbora Strycova (cseh) – mérkőzés nélkül, a cseh kettős nem állt ki

 

Timi egyéni mérkőzése 1 óra 36 percig tartott.

 

„Sajnálom ezt a meccset! Azt gondolom, hogy az első szett azért volt ennyire sima, mert ekkora ütővel talán tavaly Wimbledomban játszottam, Serena Williams ellen. Elképesztő, hogy Muguruza milyen sebességgel játszott! Nem éreztem igazán a játék sebességét. Pláne úgy, az elmúlt négy mérkőzésemen (Errani, Brengle, Vinci és Niculescu) inkább játékosabb ellenfelem volt. Most Muguruza tiszta erőből, laposan ütötte-verte a labdát. Erre rá kellett érezni, és először Nekem kellett agresszívabb stílusra váltanom. A második szettben már ezt csináltam és ez jobban működött. Ezért volt ilyen pozitív ez a játszma. Sok bréklabdánál jól játszottam, 3:2-nél pedig zseniálisan építettem fel a labdamenetet az ejtéssel, amelyet aztán Muguruza hihetetlenül jó ütéssel oldott meg. Azt gondolom, hogy elég jó színvonalú volt a második szett. Sajnálom, hogy így alakult, de próbálok pozitív maradni. Mégiscsak egy jó hét volt egyesben és még ott van a páros is” – értékelt Timi.

 

A 4. helyen kiemelt Muguruza egy meggyőző brékkel kezdte a 26 perces első játszmát, majd előnyét kiváló adogatógémekkel meg is őrizte. Timi hajtott-küzdött becsülettel, de ellenfele nagyon megbízhatóan játszott.

 

Muguruza 3:2 után még nagyobb tempóra kapcsolt, esélyt sem adott ellenfelének. A tavaly Wimbledonban is döntős spanyol játékos hihetetlenül erős alapütésekkel diktálta a ritmust és fogadóként is kőkeményen „diktálta” a ritmust. A hetedik játékban 0-ra nyerte el Timi adogatását, majd adogatóként sem veszített labdamenetet.

 

A második szett sokkal szorosabban és izgalmasabban alakult. A magyar játékos mindent megtett, kiválóan harcolt és remek pontokat ütött. Timi nagyon figyelt az adogatásaira és most már fogadóként is kellően bátor és agresszív volt.

 

Persze Muguruza is figyelt, de most már nem olyan magabiztos, mint az első szettben. A spanyol sztár 5:5-ig két bréklabdát hárított, majd a lehető legjobb pillanatban, 15-re elnyerte ellenfele szerváját.

 

Timi 5:6-nál sem adta meg magát, hajtott és összesen három bréklabdához jutott. Sajnos egyiket sem tudta kihasználni, majd a végén Muguruza egy újabb remek megoldással lezárta a mérkőzést.

 

A magyar játékosnak még várnia kell arra, hogy top10-es játékos ellen nyerjen WTA-versenyen. A Fed Kupában ez már sikerült, hiszen 2014-ben Budapesten három szettben győzött az akkor a rangsor 10. helyén álló Simona Halep ellen.

 

Timi egyébként még pályára lép Dubaiban, hiszen Julia Görges társaként játék nélkül jutott a negyeddöntőbe a Petra Kvitova-Barbora Strycova kettős visszalépése után. A 6. helyen kiemelt magyar-német duó ellenfele a Csan Hao-csing – Csan Jung-jan (tajvani, 4.) páros lesz.