Moszkva: jó kezdés után vereség egyesben

Moszkva: jó kezdés után vereség egyesben

2017-10-16 – A simán megnyert első játszma után Timi adogatott a győzelemért a második szettben.

 

VTB KREMLIN CUP (790 208 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz)-Babos Tímea 1:6, 7:6 (7-3), 6:4

 

A mérkőzés 2 óra 11 percig tartott Moszkvában.

 

2014-ben Poitiers-ban 6:7, 6:2, 7:6-ra, majd 2015-ben Cincinnatiben 7:6, 6:4-re győzött a magyar játékos Szasznovics ellen, és most is szorosan alakult a mérkőzés. Sajnos ezúttal már a fehérorosz játékos örülhetett a végén.

 

A 30 perces első szettben még nagyon jól játszott Timi. A második gémben a magyar játékos 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd 2:0 után 15-40-ről, összesen három bréklabdáról hozta a szerváját. Timi ezután ismét brékelt 30-ra, majd 15-re nyerte adogatását. A hetedik gémet, 5:1 után 0-ra hozta a magyar játékos.

 

Sajnos az 58 perces második felvonás nagy változást hozott. Szasznovics ekkor már sokkal pontosabban és nyugodtabban játszott, míg Timi többet hibázott és feszültnek is tűnt. A fehérorosz játékos 1:0 után 0-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd két bréklabdáról hozta a szerváját.

 

Timi ekkor ismét visszavette az irányítást, a következő három játékot egyformán 15-re nyerte. Majd a magyar játékos 4:3 után 15-40–ről fordította meg szervagémjét, majd brékelt 30-ra. Sajnos a következő játékban Timi labdamenetet sem nyert adogatóként, amikor már a győzelemért szervált…

 

A szett sorsát a rövidítés döntötte el: Szasznovics sokkal pontosabb és nyugodtabb volt, háromszor is fogadópontot nyert, adogatóként pedig csak egyszer hibázott.

 

A döntő játszma első felében még Timi vezetett, de már ekkor is nehezebben nyerte adogatásait. A hetedik gémben aztán háromszor is egy labdamenetre került  4:3-as előnytől, de mindannyiszor hibázott. Aztán Szasznovics jutott bréklabdához és azt azonnal ki is használta…

 

Ezután pedig a fehérorosz játékos simán hozta következő két adogatójátékát, így bejutott a legjobb 16 közé.