Most még Kanepi volt a jobb

Most még Kanepi volt a jobb

2012-04-11 – A világranglista 67. helyén álló magyar tini 2 óra 31 perces drámai csatában vereséget szenvedett Kaia Kanepitől.

A jóval rutinosabb észt teniszező a harmadik szettet rövidítésben „húzta be”, a szerencsével sem állt ekkor hadilábon. Pedig Timi mindent megpróbált, 12 ászt ütött, rengeteg nyerője volt, többször állt fel vesztesnek tűnő helyzetből.

E-BOKS OPEN (220 EZER DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), 2. FORDULÓ:
Kaia Kanepi (észt)-Babos Tímea 7:5, 4:6, 7:6 (7-4)

 

Igazi drámát láthatott a koppenhágai közönség, igaz túl sokan nem ültek a lelátón…A találkozó elején Timi remekelt, első és második adogatójátékában sem veszített pontot, sőt 1:’nél második lehetőségét kihasználva le is brékelte Kanepit. Az észt játékos azonban sokkal nagyobb rutinjára támaszkodva viszonylag gyorsan „visszajött” a mérkőzésbe, 4:3-nál visszavette az elveszített adogatójátékot, majd a hajrát is jobban bírta.

 

A második játszmában már 1:1-nél három bréklehetősége volt Timinek, majd 3:3-nál már tényleg megtörte Kanepit. Az észt azonnal válaszolt, de ezután a magyar teniszezőnek volt helyén a szíve és az esze, így kiharcolta a döntő szettet!

 

A záró felvonás igazi drámát hozott, sajnos a végén nem Timi örülhetett. Fogytán volt az ereje, de egy pillanatra sem adta fel. Hősiesen küzdött, mindent megtett a sikerért, még akkor is, amikor kétszer is brékhátrányba került. Érezhető volt, itt már a szerencsének is szerepe lesz…Timi 2:4-ről egyenlített, majd viszonylag simán el is jutott a rövidítésig. A mindent eldöntő etapban aztán Kanepi gyorsan elhúzott 5-0-ra, innen pedig már nem volt visszaút.

 

Úgy érzem, hogy ma is győzhettem volna, igaz hétfőn is ilyen szoros mérkőzésem volt. Akkor is kieshettem volna…Nagyon sajnálom az első szettet, jó esélyem volt annak a megnyerésére. Kanepi hihetetlenül magas szinten teniszezett, de még így is vissza tudtam jönni a mérkőzésbe. Sajnos a végén a rövidítést már nem tudtam irányítani, nem volt esélyem annak a megnyerésére” – mondta a találkozó után Babos Tímea.

 

A világranglista 67. helyén álló magyar teniszező az első körben emlékezetes nagy csatában múlta felül 1:6, 7:6 (7-4), 7:5-re a japán Date-Krumm Kimikót.

 

Timi edzője, Barátosi Levente szintén kiemelte, hogy remek találkozót hozott a második forduló.

 

A sorsolás után nem tudtuk, hogy jó vagy sem. De most már elmondhatom, nagyon jó, hogy Kanepivel is játszott Timi. Ilyen mérkőzések kellenek a további fejlődéshez.”

 

Babos Tímea két, rendkívül izgalmas mérkőzést játszott a dán fővárosban, legközelebb bő másfél hét múlva a marokkói Fesben indul WTA-versenyen.