Montreal: szoros meccs és vereség egyesben

Montreal: szoros meccs és vereség egyesben

KEY BISCAYNE, FL - MARCH 28: Timea Babos of Hungary plays a match against Angelique Kerber of Germany during Day 8 of the Miami Open presented by Itau at Crandon Park Tennis Center on March 28, 2016 in Key Biscayne, Florida. (Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)

2016-07-27 – A selejtezőből érkezett Vania King brékhátrányból fordított a rövidítéssel zárult harmadik játszmában.

 

ROGERS CUP (2 714 413 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Vania King (amerikai)-Babos Tímea 6:4, 3:6, 7:6 (7-5)

 

„Nem ment jól a játék, de küzdöttem, ahogyan tudtam. Mindent megtettem. Főleg fizikailag érzem, hogy elég hosszú meccs volt. Elfáradtam. Már az elmúlt napokban, az edzéseken is éreztem, hogy a körülmények nem kedveznek a játékomnak. Rettenetesen nagy a szél, nagyon gyors a pálya és magasra pattannak a labdák. Nem éreztem jól a játékot, az ellenfelem pedig éppen olyan stílusban játszott, amit én nem kedvelek” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 2 óra 37 percig tartott.

 

A már sokszor hatásos adogatások ezúttal nem sok előnyt jelentettek Timinek. Pedig többször került jó helyzetbe King ellen, de végül elmaradt a remélt győzelem.

 

A 48 perces első szettben a magyar játékos kétszer is brékelőnybe került, de ellenfele mindig visszakapaszkodott. Sőt! King 3:3 után újra elnyerte ellenfele adogatását, majd 4:4 után ismét brékelt. Immár negyedszer…A tizedik játékot pedig 0-ra nyerte King.

 

A 36 perces második szettet is brékkel kezdte az amerikai játékos, de ellenfele azonnal egyenlített. Ezután Timi jól adogatott, 4:3-nál összesen hat bréklabdához jutott 0-4 után. Végül a hatodik esélyt ki is használta, majd 0-40-ről hozta az adogatását és így a játszmát is.

 

Sajnos a harmadik szett nem alakult úgy, ahogyan Timi szerette volna. A negyedik játék után brékhátrányba került, de utána kétszer elnyerte ellenfele szerváját, vezetett 4:3-ra. King azonnal visszabrékelt (4:4), majd hamarosan jött a tie-break.

 

A rövidítésben King brékelt először, majd 5-5 után újabb fogadópontot szerzett. A meccslabdát pedig ki is használta, így bejutott a második fordulóba.

 

Timi a tervek szerint jövő héten Florianopolisban lép pályára.