Miami: vereség egyesben

Miami: vereség egyesben

2017-03-24 – Az első szett után a magyar játékos mindössze két gémet nyert.

 

MIAMI OPEN (7 699 423 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Pauline Parmentier (francia)-Babos Tímea (24.) 6:7 (1-7), 6:2, 6:0

 

A mérkőzés 2 óra 7 percig tartott.

 

„Sajnos túl röviden játszottam, ebből pedig az ellenfelem tudott támadni és gyorsítani. Ráadásul nagy szél is volt a meccsen. Ebben a szélben pedig az agresszívabb teniszező jön ki jobban a labdamenetekből. Ez ma nem én voltam” – nyilatkozta Timi.

 

Timi jól kezdett a 62 perces első játszmában, nagy csatában brékelte 40-re Parmentier-t, majd kétszer is 0-ra nyerte adogatását. Sajnos 4:1 után a sokkal rutinosabb francia játékos volt a jobb, magabiztosan egyenlített (4:4).

 

A szett hátralévő részében mindkét játékos simán nyerte adogatását, így jöhetett a tie-break. Timi nagyszerűen összpontosított, elhúzott 4-0-ra, majd könnyen nyerte a rövidítést.

 

A folytatás sajnos hatalmas és döntő fordulatot hozott. Parmentier sokkal jobban alkalmazkodott a szeles időjáráshoz, adogatóként és fogadóként is felülmúlta ellenfelét. Timi nem találta saját játékát, sorra jöttek a rontások. Parmentier a második esőszünet előtt 4:2, 30-ra vezetett, majd az újrakezdés után esélyt sem adott. A francia játékos 0-ra nyerte adogatását, majd brékelt 15-re.

 

A harmadik szett egyoldalúan alakult. Parmentier magabiztosan játszott, rendszeresen kihasználta esélyeit. Sajnos Timi fogadóként nem jutott el bréklabdáig és adogatásai sem hoztak sok eredményt. Parmentier háromszor brékelt, megérdemelten jutott a 3. fordulóba a Miami Openen.