Miami: vereség egyesben

Miami: vereség egyesben

2017 BNP PARIBAS OPEN,Indian Wells,CA Timea Babos (HUN) Photo Ray Giubilo

2018-03-24 – (Fotó: FILA) Timi brékelőnyben volt a második játszmában.

 

MIAMI OPEN (8 648 508 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Jelena Osztapenko (lett, 5.)-Babos Tímea 6:4, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 36 percig tartott Miamiban.

 

„Ma nagyon-nagyon nem éreztem jól Magam a pályán és nem éreztem jól a játékot. Annyira akartam nyerni, hogy ez egy picit leblokkolt. Sajnálom, mert így is sok esélyem volt. Ez pozitív azért. Küzdöttem végig, hiszen ha nem küzdök, akkor simán 6:3, 6:1-re kikapok. Meg kell tanulnom megnyerni az ilyen meccseket. Annyira akarok győzni, hogy ez leblokkol. A következő versenyek célja, hogy ezen változtassak. Például agresszívabb legyek a fontosabb pontoknál” – nyilatkozta Timi.

 

Timi idén másodszor játszott top10-es ellenféllel és csak nagyon szoros mérkőzésen veszített a tavaly Roland Garros-győztes, WTA-5., Miamiban 6. helyen kiemelt Jelena Osztapenkóval szemben. Mindkét játszma nagy csatát hozott, minimális volt a különbség a lett játékos javára.

 

A 35 perces első szettben Osztapenko 3:2 után 15-re brékelt, de következő saját játékában csak két labdamenetet veszített. Timi ezután egyenlített (4:4), de sajnos a következő két gémben csak három labdamenetet nyert. Adogatóként hárított egy szettlabdát, de a következőt már értékesítette az ellenfele.

 

A második felvonás még nagyobb csatát és több fordulatot is hozott. Osztapenko az első adogatójátékában öt, a másodikban pedig három bréklabdát hárított. A magyar játékos 0:1 után szintén bréklabdáról mentette meg a saját játékát.

 

Aztán 3:3 után Timi kihasználta esélyét, 30-ra nyerte el a lett játékos szerváját. A következő gémben 40-30 is volt az állás, de sajnos Osztapenko brékelt. Ez olyannyira meghozta a 2017-es Roland Garros-győztes lendületét, hogy 0-ra nyerte a szerváját, majd brékelt 30-ra. Így Osztapenko jutott a harmadik fordulóba.