Miami: Timi nyert Karolina Pliskova ellen!

Miami: Timi nyert Karolina Pliskova ellen!

Generated by IJG JPEG Library

2016-03-25 – A magyar játékos a harmadik szettben háromszor adogatott a győzelemért, aztán a rövidítésben labdamenetet sem veszített.

MIAMI OPEN (6 844 139 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea-Karolina Pliskova (cseh, 17.) 5:7, 6:2, 7:6 (7-0)

 

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győzni!!! Rettentően nehéz meccs volt, de úgy érzem, hogy sikerült végre jól játszani. Szerintem ez egy nagyon pozitív győzelem. Pláne annak fényében, hogy még soha nem nyertem Pliskova ellen. A múlt héten elődöntőt játszott Indian Wellsben, nehéz ellenfeleket győzött le, Azarenka ellen is nagyon jól játszott. Ez is mutatja, hogy jó formában van. Most is jól teniszezett. Nem voltak könnyűek a körülmények, elég szeles volt az idő, ezért nem volt egyszerű szerválni.  Most is rengeteg ászt ütött, de a szervaszázaléka nem volt olyan magas Pliskovának, mint máskor. Ettől függetlenül ő a világ egyik legjobb adogatója, nem volt könnyű ellene. A döntő szettről csak annyit: vezettem két brék előnnyel, talán ott tudatosult bennem, hogy már tényleg a meccsért szerválhatok. Ez hatalmas nyomást rakott rám. Teljesen máshogy kezdtem el játszani…Aztán újra lebrékeltem, újra elbuktam a szervám. Aztán mondtam magamnak a tie-breakben, hogy ha nem játszok agresszíven, akkor úgy is ki fogok kapni. Aztán bejött ez a taktika. Nagyon-nagyon örülök ennek! Jó élmény volt, tele volt a pálya, sokan drukkoltak:) Egyénit biztosan nem játszok holnap, így lesz idő regenerálódni” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 2 óra 18 percig tartott.

 

A néhány hónappal ezelőtt még Top10-es, a múlt héten Indian Wellsben elődöntős Karolina Pliskova korábban háromszor győzött Timi ellen és most is jobban kezdte a 39 perces első szettet. A cseh játékos 2:1 után brékelt 30-ra, majd 0-ra nyerte adogatását, 4:1-re elhúzott.

 

Timi ekkor pontosabban kezdett játszani és 4:2 után 0-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd hozta a sajátját (4:4). Sajnos a játszma legvégén ismét Pliskova volt a jobb, a tizenkettedik gémben brékelt 15-re (5:7).

 

A 40 perces második felvonást a magyar játékos kezdte jobban! Timi brékelt 30-ra, majd 3:2-nél egy rendkívül fontos adogatójátékot nyert. Pliskova ugyanis összesen 5 (!!!) bréklabdához jutott, de egyiket sem tudta kihasználni.

 

Timi ezután 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd úgy zárta le a szettet adogatóként, hogy labdamenetet sem veszített.

 

A döntő játszma első részében is a magyar játékos volt a jobb! Timi elhúzott 5:2-re, kétszer is 30-ra brékelt. Ezután viszont jött a krimi, számos fordulattal! Timi kétszer adogatott a meccsért, de először 30-ra, majd 40-re brékelt az ellenfél. Közben Pliskova adogatóként két meccslabdát hárított…

 

A magyar játékos 5:5 után 0-ra nyerte el ellenfele szerváját, de utána 30-ra elveszítette a sajátját. Így jöhetett a rövidítés.

 

A tie-break hihetetlenül alakult! Timi adogatóként és fogadóként is hibátlan volt, 0-ra nyerte ezt a felvonást, így bejutott Miamiban a harmadik fordulóba!!!

 

A magyar játékos WTA-versenyen még nem győzött le ilyen magasan rangsorolt ellenfelet, de a 2014-es FED Kupa alatt már igen. Három szettben nyert az akkor a világranglista 10. helyén álló Simona Halep ellen.

 

Timi következő ellenfele a világranglista 104. helyén álló Oszaka Naomi lesz. Ez a 18 éves japán játékos eddig legjobbja. Karrierje során még nem nyert WTA- vagy ITF-versenyt. Idén negyeddöntős volt Acapulcóban (Mexikó, 250 000 dollár, kemény pálya), míg januárban az Australian Openen a selejtezőből egészen a főtábla 3. fordulójáig jutott.