Miami: Timi és Svedova negyeddöntős

Miami: Timi és Svedova negyeddöntős

2016-03-29 – A negyedik helyen kiemelt magyar-kazah kettős két szettben, 1 óra 21 perc alatt győzött.

MIAMI OPEN (6 844 139 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 4.)-Casey Dellacqua, Samantha Stosur (ausztrál) 7:5, 6:4

Az ausztrál kettős mindkét tagja párosban is kiváló játékosnak számít. A tavaly Svedova oldalán a Roland Garroson és a US Openen is finalista Dellacqua összesen hat alkalommal szerepelt Grand Slam-verseny döntőjében, jelenleg 7. a világranglistán. Stosur volt világelső is ebben a műfajban, kétszeres Grand Slam-győztes, további négy alkalommal volt döntős.

 

Miamiban rendkívül szoros csatát hozott a 41 perces első felvonás. A szett hajrájáig csak az ausztrálok jutottak bréklabdáig, de Timi és Svedova 2:2 után 30-40-ről nyerte a gémet.

 

A játszma döntő szakaszában, a 10. gémben Dellacqua és Stosur 0-40-ről (!!!) mentette meg adogatását. Szerencsére ez 6:5 után már nem sikerült. Timi és kazah társa végül 30-ra brékelt, lezárta a nyitó szettet.

 

A második játszma első része simán, a folytatás viszont rendkívül fordulatosan alakult. Timi és Svedova 30-ra, majd 15-re nyerte el ellenfele adogatását, elhúzott 4:0-ra. Ezután az ausztrálok brékeltek, de jött azonnal a válasz a túloldalról.

 

Timi és Svedova 5:1 után kétszer szervált a meccsért, de 5:4-re alakult az állás…Ekkor az ausztrálok az egyenlítésért adogatottak, de jött egy brék (15-re) és befejeződött a mérkőzés.