Miami: győzelem párosban

Miami: győzelem párosban

2016-03-24 – Timi és Jaroszlava Svedova 1 óra 26 perc alatt győzött Jans-Ignacik és Jurak ellen.

MIAMI OPEN (6 844 139 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 4.)-Klaudia Jans-Ignacik, Darija Jurak (lengyel, horvát) 6:3, 5:7, 10-5

 

A párosspecialista lengyel és horvát játékos alaposan megnehezítette a 4. helyen kiemelt magyar-kazah páros feladatát. Ezt az is jól mutatja, hogy Timi és Svedova mindössze egyszer tudta elnyerni ellenfele adogatását.

 

A 4. helyen kiemelt duó úgy vezetett 3:0-ra a 31 perces első szettben, hogy az első két gémet egyformán 40-re nyerte. Timi és Svedova a brékelőnyt magabiztosan őrizte, 3:0 után 0-ra, 30-ra, majd 5:3 után ismét 0-ra nyerte szerváját.

 

A második szett nagy változást hozott. Timi és Svedova sokáig jól adogatott, de fogadóként alig jelentett veszélyt ellenfelére. Jans-Ignacik és Jurak ezt ki is használta.

 

A lengyel-horvát kettős 5:4 után még nem tudta kihasználni három játszmalabdáját, de 6:5 után már brékelt 15-re. Jöhetett a döntő tie-break.

 

A rövidítésben már Timi és Svedova volt a jobb, szinte végig magabiztosan vezetett. Az elején ugyan 4-1-ről elveszítette dupla minibrék előnyét a 4. helyen kiemelt duó, de 4-4 után már nem adott esélyt. Timi és társa 8-5 után két fogadóponttal zárta le a meccset.

 

A magyar-kazah kettős következő ellenfele a Casey Dellacqua (ausztrál, WTA-5.)-Samantha Stosur (ausztrál, WTA-107.) páros lesz.