Miami Open: győztes kezdés egyesben

Miami Open: győztes kezdés egyesben

2021-03-23 – Timi az első játszma után összesen négy játékot veszített.

MIAMI OPEN (3 260 190 DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (12.)-Caroline Dolehide (amerikai) 4:6, 6:2, 6:2

 

A mérkőzés 2 óra 12 percig tartott.

 

Nehéz és fordulatos első játszmát követően az alaposan feljavult adogató- és fogadójátékoknak köszönhetően jutott Timi a selejtező 2. fordulójába.

 

Az 57 perces első játszmában Dolehide fogadóként többször is kihasználta az esélyeit, végig vezetett. A hazai játékos háromszor brékelt, az sem zavarta meg, hogy 5:2 után fogadóként három, majd a következő gémben elveszítette a szerváját. Aztán Timi 40-15-re is vezetett, de Dolehide brékelt harmadszor, így lezárta a nyitó felvonást.

 

A 41 perces második játszma nyitányaként Timi elnyerte ellenfele adogatását, ez pedig meghozta a remélt változást. A magyar játékos ettől kezdve már nagyon ügyelt a szerváira, ez volt az egyik kulcsa a sikernek. Timi a nehéz helyzetekben is nyerte saját gémjeit, majd 4:2 után hatalmas csatában brékelt újra. A szettet 0-ra hozott gémmel zárta le.

 

A harmadik szett is kiválóan kezdődött: a magyar játékos újra elvette Dolehide szerváját. A folytatásban Timi biztosan őrizte előnyét, 4:2 után pedig végképp eldöntötte a mérkőzést. A 27 éves játékos 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd 0-ra hozta a sajátját.

 

Timi ellenfele a főtáblára kerülésért az olasz Elisabetta Cocciaretto (WTA-113.) lesz.