Miami: nagy csatában győzött Kerber

Miami: nagy csatában győzött Kerber

Generated by IJG JPEG Library

2016-03-29 – A döntő szettben Timi kétszer is vezetett brékelőnnyel, de végül a világranglistán 3. német játékos győzött 2 óra 11 perc alatt.

MIAMI OPEN (6 844 139 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 4. FORDULÓ
Angelique Kerber (német, 3.)-Babos Tímea 6:2, 3:6, 6:4

 

„Nagy meccs volt, nyerhettem volna! De nyilván nem egyszerű a világranglista 3. helyezettje ellen…Ő is küzdött, ahogy bírt és a végén Ő volt a jobb. Kicsit mérges vagyok, de ugyanakkor boldog is. Fantasztikus élmény volt a Centeren játszani! Remélem, hogy a párosban javítok!” – nyilatkozta Timi.

 

ANGELIQUE KERBER ÉRTÉKELÉSE (WTATENNIS.COM)
„Tímea nagyon jól játszott! Jól kezdtem a mérkőzést, jól játszottam az első szettben. De Ő erősebben tért vissza a második játszmára. Az utolsó pontig küzdöttem. A harmadik játszmában hátrányban voltam, de akkor is hittem Magamban, bíztam abban, hogy fordíthatok. Győztem és nagyszerű érzés, hogy ott vagyok a következő körben. Éjfél utánig tartott a mérkőzés, de így is örülök, hogy még versenyben vagyok.

 

A csúszások miatt a helyi idő szerint este 9-re kiírt mérkőzés kezdete a program csúszása miatt jóval később kezdődött. És már Miamiban is kedd volt, amikor befejeződött…

 

A két játékos korábban háromszor találkozott és az Australian Open lengyel származású idei győztese mindig simán győzött. Timi egy szettet nyert ezeken a találkozókon.

 

Miamiban is a világranglista 3. helyén álló, német színekben szereplő Kerber kezdett jobban, sokkal jobban. A melbourne-i hős 30-ra, majd 15-re brékelt, elhúzott 4:1-re. Timi ekkor váratlanul elnyerte ellenfele adogatását, de a következő két gémben nem igazán volt esélye.

 

A 31 perces első felvonás után jött a fordulat! Timi a második játékban 30-ra nyerte el Kerber szerváját, majd 3:0-ra is vezetett. A 22 éves magyar játékos ezután is jól játszott, remek megoldásokkal nyerte a labdameneteket.

 

A világranglista 3. helyén álló klasszis is harcolt és küzdött becsülettel. Sajnos 4:2 után hárította ellenfele két gémlabdáját, majd el is nyerte az adogatását. De Timit ezzel sem tudta megtörni!!!

 

A magyar játékos remek labdamenetek után megnyerte a következő két játékot és így a szettet is! Először brékelt 40-re, majd újabb hatalmas csata után hozta, szintén 40-re az adogatását.

 

Sőt, a harmadik szettben is sok esélye volt Timinek. Kétszer is vezetett brékelőnnyel, majd 3:1-nél két labdája is volt a 4:1-hez. Sajnos Kerber mindkét bréklabdát hárította, majd gémlabdát hárított és elnyerte ellenfele szerváját (3:3).

 

A hajrában már simán – 0-ra és 15-re nyerte adogatásait a világranglista 3. helyezettje. A végén pedig Kerber 30-30 után meccslabdához jutott fogadóként és azt ki is használta.

 

Timi kedden párosban még pályára lép Miamiban, Jaroszlava Svedova oldalán. A 4. helyen kiemelt duó ellenfele a Casey Dellacqua-Samantha Stosur kettős lesz a 2. fordulóban.

 

Miami04 Miami03 Miami05

Generated by IJG JPEG Library