Miami: magabiztos győzelem egyesben!

Miami: magabiztos győzelem egyesben!

2016-03-27 – Timi az első szett hajrájától, 5:5 után már nem veszített gémet. Következő ellenfele az Australian Open idei győztese, Angelique Kerber.

MIAMI OPEN (6 844 139 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 3. FORDULÓ
Babos Tímea-Oszaka Naomi (japán) 7:5, 6:0

 

„Rettenetesen örülök a mai győzelemnek!!! Főleg annak fényében, hogy két nappal ezelőtt egy nagyon-nagy mérkőzést játszottam, nagyon-nagy meccset nyertem. Szerettem volna tovább menetelni ezután is. Az ellenfelem elég kellemetlenül játszott, rengeteg váratlan ütése volt, volt olyan időszak, amikor csak ászokat ütött. Résen kellett lenni! De végül is sikerült jól alkalmazkodni a taktikájához. Örülök, hogy így alakult, sikerült két szettben nyernem. Alig várom a hétfői meccset! Holnap egyéni lesz, szóval nem lesz könnyű napom. Most a regeneráció a legfontosabb. Voltam már jégfürdőben, aztán ebéd és masszázs. Majd pihenek a hétfői meccs előtt” – nyilatkozta Timi.

 

A 18 éves Oszaka a világranglista 104. helyén állt a Miami Open előtt, de már a mostani meccs előtt biztos volt az új karriercsúcsa. A második fordulóban simán, 6:1, 6:3-ra győzte le a korábbi top10-es Sara Erranit.

 

Vasárnap is keményen kezdett a japán tinédzser, de Timi természetesen szintén hatalmas szívvel harcolt a továbbjutásért. Az első gémben négy bréklabdát hárított, majd 3:2 után 30-ra brékelte az első két szervagémet egyformán 0-ra nyerő Oszakát.

 

Sajnos 5:3 után a japán játékos elnyerte (15-re) ellenfele adogatását, majd 0-ra hozta a sajátját. Szerencsére ezután már csak Timi lehetett boldog és elégedett. A 22 éves magyar játékos 15-re hozta adogatását, majd 30-ra brékelt és lezárta a szettet.

 

A második játszma már sima volt, szerencsére! Timi 30-ra, 0-ra, majd újra 30-ra nyerte adogatását. Fogadóként is kiválóan játszott! Timi 15-re, 40-re, majd 5:0 után ismét 15-re nyerte el Oszaka adogatását és bejutott a legjobb 16 közé.

 

Szinte biztos, hogy a mostani győzelemmel a magyar játékos ismét megjavítja eddigi legjobb helyezését a világranglistán!!!

Timi ellenfele a legjobb 16 között az idei Australian Open győztese, a világranglistán 3. Angelique Kerber lesz. A lengyel származású, de német színekben szereplő játékos eddigi legjobbja a 2. hely (2016. február 1.) volt. Pályafutása során 8 WTA- és 11 ITF-versenyt nyert egyesben.

 

A két játékos eddig háromszor találkozott: a 2012-es londoni Olimpián 6:1, 6:1-re, ugyanabban az évben Cincinnatiben 3:6, 6:1, 6:2-re, míg tavaly a Roland Garroson 6:0, 6:1-re nyert Kerber.

 

IndianWells05