Miami: sima győzelem a negyeddöntőben

Miami: sima győzelem a negyeddöntőben

Timea Babos and Yaroslava Shvedova play Bethanie Mattek-Sands and CoCo Vandeweghe in Women's Doubles Semifinals in Stadium 2 at the Indian Wells Tennis Garden in Indian Wells, California Thursday, March 17, 2016. (Photo by Michael Cummo/BNP Paribas Open)

2016-03-30 – Timi és Svedova 67 perc alatt nyert a Bondarenko-Szavcsuk duó ellen, következik Gaszparjan és Niculescu.

MIAMI OPEN (6 844 139 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 4.)-Katerina Bondarenko, Olha Szavcsuk (ukrán) 6:2, 6:4

 

„Nagyon örülök a mai győzelemnek, főleg annak fényében, hogy bevallom őszintén, most egy kicsit fáradtabb voltam. Ettől függetlenül nagyon jól ment a játék. Örülök, hogy két sima szettben sikerült nyerni. Holnap szabadnap, mert csak pénteken lesz az elődöntő. Így lesz idő egy picit regenerálódni” – mondta a meccs után Timi.

 

Timi és Svedova magabiztos játékkal került a legjobb négy közé, a győzelem szinte egy pillanatig sem forgott veszélyben a tapasztalt ukrán kettős ellen.

 

A 31 perces első szettben a 4. helyen kiemelt magyar-kazah duó 0:1 után sorozatban négy játékot nyert. Timi és Svedova kétszer brékelt 30-ra és az sem jelentett gondot, hogy 4:1után az ellenfél is brékkel jelentkezett.

 

A magyar-kazah kettős ugyanis a hetedik (fogadóként) és a nyolcadik gémet is 30-ra nyerte.

 

A második szett sem alakult sokkal izgalmasabban. Timi és Svedova 1:1 után ismét 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, ezt az előnyt pedig végig meg is őrizte. Az utolsó játékot 0-15 után 15-re hozta a 4. helyen kiemelt duó.

 

Timi és Svedova következő ellenfele Margarita Gaszparjan (WTA-52.) és Monica Niculescu (WTA-32.) lesz. Az orosz-román páros a 2. fordulóban 6:4, 6:2-re győzött a Miamiban tavaly bajnok, világelső Martina Hingis-Sania Mirza duó ellen.