Miami: jó kezdés után vereség párosban

Miami: jó kezdés után vereség párosban

MIAMI OPEN 2018 Timea Babos (HUN) Photo Ray Giubilo

2018-03-22 – (Fotó: FILA) Az elveszített első játszma után simán fordított Barty és Vandeweghe.

 

MIAMI OPEN (8 648 508 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Ashleigh Barty, CoCo Vandeweghe (ausztrál, amerikai)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) 3:6, 6:2, 10-4

 

A mérkőzés 1 óra 10 percig tartott Miamiban.

 

Az összeszokottabb magyar-francia kettős számított esélyesebbnek, de a háló túloldalán két remek egyéni és páros játékos állt. Barty egyesben 20., párosban 13. és eddig négyszer játszott párosban Grand Slam-döntőt. Vandeweghe egyesben 16., míg női párosban kétszer volt már elődöntős a US Openen.

 

A 30 perces első játszmában az ausztrál-amerikai kettős 2:0-ra is vezetett, ezután viszont már Timi és Mladenovic volt a jobb. A 4. helyen kiemelt páros a harmadik gémben 40-re, majd 3:3 után 15-re brékelt. A szett végén, a kilencedik gémet ismét 40-re nyerte fogadóként Timi és Mladenovic.

 

A második felvonás elején mindkét kettős hozta adogatását, majd 2:2 után jött a nagy fordulat. Barty és Vandeweghe a következő három játékban összesen négy labdamenetet veszített, kétszer is 15-re brékelt. Az utolsó gémben az ausztrál-amerikai páros nem veszített labdamenetet.

 

Sajnos a döntő rövidítés is simán alakult. Timi és Mladenovic feljött 0-3-ról 3-4-re, de ezután már csak egy pontot nyert. A magyar-francia kettős a tie-breakben összesen négyszer veszítette el az adogatását…