Miami: jó kezdés párosban

Miami: jó kezdés párosban

2017-03-25 – A magyar-orosz kettős a nyitó szett második felétől már magabiztosan játszott.

 

MIAMI OPEN (7 699 423 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Anasztaszija Pavljucsenkova (magyar, orosz)-Alja Tomljanovic, Heather Watson (horvát, brit) 6:3, 6:1

 

A mérkőzés 61 percig tartott.

 

Döcögősen kezdett a sokkal esélyesebb magyar-orosz kettős: több hiba miatt a gyors brékelőnyt elveszítette Timi és társa. Pavljucsenkova eleinte nem igazán találta a meccs ritmusát, de a magyar játékos jó megoldásai újra előnyt jelentettek (3:2). Ezután Tomljanovic és Watson már csak ritkán nehezítette meg ellenfele dolgát.

 

Timi és Pavljucsenkova a hatodik gémben 30-0-ról brékelte a brit játékost. Majd 5:3 után a magyar játékos 15-re nyerte adogatását.

 

A második szett már sokkal simábban alakult. Timi és Pavljucsenkova immár adogatóként és fogadóként is fölényben volt. A magyar-orosz páros ugyan nem remekelt, de azért így is sok szép megoldással gyűjtötte a pontokat. A szabadkártyás horvát-ausztrál kettős 4:0 után szépített, de ezután ismét az ellenfél volt a jobb.

 

A magyar-orosz kettős következő ellenfele a Sania Mirza-Barbora Strycova páros lesz Miamiban.

 

A 30 éves indiai játékos 7. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 1. (2015. április 13.) volt. Eddig 41 WTA- és 4 ITF-versenyt nyert párosban. Mirza 2015-ben Wimbledonban és a US Openen, míg tavaly az Australian Openen maradt veretlen Martina Hingisszel. Idén tornagyőztes volt Brisbane-ben (Ausztrália, 1 millió dollár, kemény pálya, társ: Bethanie Mattek-Sands), míg Sydneyben (Ausztrália, 776 000 dollár, kemény pálya) éppen Timi és Pavljucsenkova ellen kapott Strycova oldalán a fináléban, 6:4, 6:4-re.

 

A szintén 30 éves Strycova 10. a világranglistán párosban, ez karrierje legjobbja. Eddig 20 WTA- és 10 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.