Megvan a 4.! Timi és Date-Krumm nyert a döntőben!

Megvan a 4.! Timi és Date-Krumm nyert a döntőben!

2013-04-07 – Megvan Timi negyedik bajnoki címe a WTA Touron: Kimiko Date-Krumm oldalán nagyon simán győzött párosban a 235 000 dolláros Monterrey Open döntőjében Birnerova és Tanasugarn ellen.

A találkozó 71 percig tartott.

 

MONTERREY OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (magyar, japán, 1.)-Eva Birnerova, Tamarine Tanasugarn (cseh, thaiföldi, 3.) 6.1, 6:4

 

“Természetesen nagyon örülök a győzelemnek és annak is, hogy milyen módon nyertem újabb bajnoki címet Monterreyben, igaz most párosban! Ez a város különleges hely számomra, nagyon boldog vagyok, hogy az örömömet megoszthatom Kimikóval. A hét elején még hátproblémával játszott, de ő kemény teniszező, túltete ezen magát. Nem először játszottam együtt Kimikóval, igazán jó csapatot alkotunk” – mondta rendkívül boldogan Timi.

 

Február óta ismét úton vagyunk és szerencsére a sok munka,a rengeteg edzés és verseny szép lassan meghozza a várva várt eredményeket!!Az egyéni játék képe folyamatosan javul és az önbizalom is lassan visszajön a győztes mérkőzések hatására!Párosban egyre közelebb kerülünk a közvetlen élmezőnyhöz, sikerült megbízható remek partnereket találni, akikkel várhatóan folytatjuk az eddigi munkát!Remélem sikerül ebben az ütemben folyamatosan fejlődni és sok szép eredmény vár még ránk a következő hetekben hónapokban!” – nyilatkozta Timi edzője, Barátosi Levente.

 

Timi tavaly egyesben nyerte meg a Monterrey Opent, majd Hszie Szu-vejjel Birminghamben ünnepelhetett. A 19 éves magyar játékos idén januárban Hobartban volt döntős Mandy Minellával, majd februárban ismét a luxemburgi teniszezővel nyerte meg a bogotai tornát. Most pedig pályafutása ötödik WTA Tour-döntőjében jött a negyedik végső siker.

 

A 42 éves japán játékos kilencedik alkalommal jutott párosban WTA-verseny döntőjébe, 1996-ban Tokióban Szugijama Ai, 2011-ben Oszakában Csang Suaj, 2012-ben Koppenhágában Fudzsivara Rika és idén februárban Pattayában Casey Dellacqua oldalán diadalmaskodott.

 

A mexikói döntő a vártnál jóval simábban alakult! A rövid első szettben Timi és társa remekelt, kétszer brékelt, miközben az ellenfél erre esélye sem volt. Birnerova és Tanasugarn ugyan küzdött, de szinte teljesen reménytelenül.

 

A második szett már jóval szorosabban alakult, de a fordulatot szerencsére nem hozott. Timiék ugyan időnként hibáztak, egyszer el is veszítették adogatásukat, de 3:2 után is uralták a mérkőzést.

 

A cseh és a thaiföldi játékos 5:3-nál úgy hárított meccslabdát, hogy Tanasugarn adogatásánál Timi eredménytelenül reklamált outot. Szerencsére ez sem befolyásolta a folytatást! Date-Krumm szervájánál 30-30 után a rivális kétszer rontott, így az első helyen kiemelt páros ünnepelhetett!!!

 

monterrey55  monterrey53  monterrey54  monterrey59