Meccslabdája volt Timinek, de Safarova nyert

Meccslabdája volt Timinek, de Safarova nyert

2012-06-19 – Nem sikerült a nagy bravúr: a világranglista 69. helyén álló Babos Tímea 2 óra 12 perces csatában vereséget szenvedett a 7. helyen kiemelt Lucie Safarovától.

A 19 éves magyar játékosnak a harmadik szett rövidítésében meccslabdája volt, de végül a világranglista-21. cseh teniszező fordított.

 

AEGON CLASSIC (EASTBOURNE, 637 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Lucie Safarova (cseh, 7.)-Babos Tímea 3:6, 6:3, 7:6 (8-6)

 

Kár, nagyon nagy kár ezért a vereségért, hiszen roppant közel jár Timi élete legnagyobb egyéni sikeréhez.  Eddig Sara Errani legyőzése számít karrierje legnagyobb bravúrjának, az olasz klasszis a monterreyi összecsapás idején a 36. volt, azóta pedig döntőt játszott a Roland Garroson.

 

Safarova jelenleg a 21., idén most játszott először füvön. Ehhez képest a találkozó elején gyorsan brékelt, ekkor Timinek esélye sem volt fogadóként. De az ötödik gémtől kezdve, 1:3-as hátrány után óriási változás történt. A magyar játékos ráérzett a meccs ritmusára, egyre jobban adogatott és fogadott. Sorozatban háromszor brékelt, öt játékot nyert és 49 perc alatt jutott játszmaelőnyhöz!

 

A folytatás hasonló forgatókönyvvel szolgált, legalábbis a második szett közepéig. Safarova 3:1-re elhúzott, majd Timinek két bréklabdája volt a 3:3-hoz. De nem jött össze az egyenlítés, a rutinos cseh megőrizte előnyét. Majd a jóval esélyesebb 7. kiemelt 5:3-nél újra elnyerte ellenfele szerváját, jöhetett a döntő felvonás.

 

A harmadik szettet brékkel nyitotta Babos Tímea, de azonnal egyenlített a rivális. Ezután óriási csata kerekedett, a cseh a végén könnyebben, Timi nehezebben hozta adogatásait. Jöhetett a rövidítés.

 

A tie-breakben a magyar tini 2-0-ra, majd 5-2-re is vezetett, de ezzel sem tudta megtörni ellenfelét. Safarova egyenlített, de a következő labdamenettel Babos meccslabdához jutott. Sajnos  a cseh ismét egalizált, majd a következő két labdamenettel a találkozót is megnyerte.

 

A Birminghamben tornagyőztes Babos Tímea-Hszie Su-vej kettős kedden érdekelt lett volna párosban. A tajvani teniszező azonban egyesben sérülés miatt feladta találkozóját, jelenleg is kezelik. Emiatt nem léphetett pályára a magyar-tajvani duó, ugyanis egyéni feladás esetén a szabályok szerint aznap már nem teniszezhet párosban az érintett. Így A magyar játékos – és társa – egyesben és párosban is befejezte szereplését az AEGON International elnevezésű viadalon.

 

Timi megérdemelte volna a győzelmet Safarova ellen, jól játszott. Hosszú idő után nyújtott ismét ilyen jó teljesítményt! Pedig a mérkőzés elején Safarova világklasszis szinte ritörnözött, el is vette Timi adogatását. Utána a cseh játékos kicsit visszavett a tempóból, több teret adott Timinek, aki ezt ki is használta. Jó játékkal fordított. A második szett balszerencsésen alakult, hiszen volt esély a brékre, de nem jött össze. A harmadik játszma elején Timi balszerencsésen bukta el adogatását brékelőnynél. Először egy “félresikerült” ritörn esett rá a vonalra 30-30-nál, majd Safarova ütése a hálóról pattant át fél méterrel Timi térfelére. A rövidítésben 5-2 után Safarova két könnyű ponttal jött vissza, majd Timi meccslabdájánál kockáztatott egy jónak mondható fogadásra, azonnal nyerőt ütött…” – értékelte az egyéni összecsapást Babos Csaba.”