Marrákes után, Johannesburg előtt

Marrákes után, Johannesburg előtt

2013-05-01 – Timi villámlátogatásra érkezett Magyarországra, hiszen a marrákesi WTA-versenyt követően csütörtökön már Dél-Afrikába utazik, hogy pályára lépjen egyesben a Soweto Openen.

A 19 éves játékos Marokkóban idei harmadik végső sikerét ünnepelhette, Johannesburgban viszont csak egyesben szerepel, hogy fontos pontokat szerezzen a wimbledoni főtáblához.

 

Timi egyesben három győzelmet aratott a selejtezőben Marrákesben, Olga Szavcsuk, Aravane Rezai és Alexandra Cadantu ellen. A 32-es elitmezőnyben aztán már nem bírt Kiki Bertensszel, aki tavaly megnyerte a GP De SAR La Princesse Lalla Meryem elnevezésű versenyt. Párosban ismét Mandy Minellával indult a magyar tini, a kettős pedig Bogota után Marokkóban is veretlen maradt!

 

„Összességében nem volt rossz ez a salakos torna, amelyet ráadásul korábban nem is terveztem, hiszen Isztambul szerepelt az előzetes programomban. Ismét jó játékosokat sikerült legyőznöm, de a főtáblán már nem volt szerencsém a sorsolással. De ott is jobb lehetettem volna, hiszen volt esélyem a szettnyerésre, a sikerre. A párosban különösen örülök, hiszen néhány hét alatt három versenyen sikerült győznöm” – mondta Timi.

 

A 19 éves teniszező a marrákesi diadalnak köszönhetően már 42. párosban a világranglistán. Az idei pontversenyben pedig Mandy Minellával a 11.! Az idei tornagyőztesek összesítésében Timi holtversenyben 3. a legendás Serena Williamsszel holtversenyben, párosban pedig a 3 sikernek köszönhetően az élen áll Sara Errani és Roberta Vinci társaságában.

 

„A páros kezd nagyon szépen alakulni és egyesben is jó úton haladok. De párosban még mindig lazábban játszok, egyesben még időnként visszafogom magam a tudásomhoz képest. Persze ott nagyobb is a felelősség” – jegyezte meg Timi.

 

A magyar játékos a jövő héten már Johannesburgban indul, a kemény pályás torna összdíjazású a 75 ezer dolláros versenyeknek felel meg. A dél-afrikai esemény fontos állomás lesz a Roland Garros előtt.

 

„Igaz, hogy kemény pályán indulok, de kellenek a pontok ahhoz, hogy biztosítsam a helyem a wimbledoni főtáblára. Most csak egyesben indulok, így nagyon sokat edzek és kondizok majd. A magaslat jót tehet, a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy utána mindig nagyon jó lesz a formán. Már beszéltünk arról, hogy valamikor a felkészülés során is elmegyek majd egy magaslati helyszínre.”

 

Timit a marrákesi versenyre kísérte el először a szakmai stáb új tagja, Nikola Andjelics.

 

„Nagyon jól megértjük egymást, örülök annak, hogy Nikolával a pályán kívül is jól alakul a kapcsolat. Egyáltalán nincs stressz, a feladatait pedig nagyon pontosan végzi. Nem is tudnék sokáig együtt dolgozni olyan edzővel, akivel nem megfelelő a kapcsolatunk. Nikola kiváló kondiedzéseket tartott Marokkóban is, persze a játék szempontjából még tanulnia kell. Korábban nem volt profi játékosa, így nem ismeri az ellenfeleim egy részét. De jó volt ez a 10-12 nap!” – emelte ki Timi.

 

A Soweto Open után a magyar játékos már hazai körülmények között készül a Roland Garrosra, a szezon második Grand Slam-versenyére.