Magyarország-Románia 1-2: Timi legyőzte Halepet!

Magyarország-Románia 1-2: Timi legyőzte Halepet!

2014-02-05 – A magyar női teniszválogatott 2-1-es vereséget szenvedett Romániától a Fed Kupa Euro-afrikai Zóna I. csoportjában, a B-csoport 1. fordulójában.

A hazai együttes első számú játékosa, Babos Tímea okozta a nap legnagyobb meglepetését, szett- és brékhátrányból győzte le a világranglista 10. helyén álló Simona Halepet.

 

FED KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, B-CSOPORT (BUDAPEST)
MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA 1-2
Jani Réka-Sorana Cirstea 1:6, 0:6
Babos Tímea-Simona Halep 1:6, 7:5, 6:3
Babos Tímea, Jani Réka – Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu 7:6 (7-5), 2:6, 0:6

 

„Jó, hogy jön a szünnap! Van mit átgondolnom és átbeszélnem az edzőkkel. Főleg azt, hogy miért lett 20 perc alatt 6:1 az első játszma, majd miként sikerült onnan fordítani. Szett és 2:0-ig azt gondoltam, semmi esélyem sincs Halep ellen. Annak örültem, hogy rövid pihenő után jött a páros, hiszen még benne volt a kezemben a jó játék! Sajnos az első szett után rohamosan ment el az energiám, hiába próbáltam pótolni…Szóltam is Rékának, hogy picit tartalékolok a harmadik játszmára. De ott egyáltalán nem volt esélyünk. Jó volt újra együtt játszani Rékával, remélem a jövőben is sikerült majd együtt szerepelnünk” – nyilatkozta Timi a párosmeccset követően.

 

A román válogatott egyértelmű esélyesként kezdte a mérkőzést és a versenyt is. A tavaly hat WTA-versenyt nyerő Simona Halepet és a világranglista 26. helyén álló Sorana Cirsteát is felvonultató együttes a feljutást tűzte ki célként, a nyitó fordulóban három szetten át nem is tűnt úgy, hogy bármilyen problémája támadhat a fiatal hazai csapattal szemben.

 

Cirstea esélyt sem adott Jani Rékának, majd következett a két első számú játékos mérkőzése.

 

Félórán át úgy tűnt, hogy Halep is könnyen nyer majd…A világranglista 10. helyén álló román klasszis ugyanis nagyon pontosan teniszezett, míg Timi nem találta a ritmust. 5:0-ig a hazai teniszező alig nyert labdamenetet, majd végre hozta 30-ra az adogatását. De ellenfelét ez egyáltalán nem zavarta meg, simán kiszerválta a játszmát.

 

A folytatásban Halep újra könnyen brékelte Timit, de 2:0 után alaposan megváltozott a mérkőzés. A hazai játékos ugyanis magára talált, végre bejöttek az adogatásai, alapvonalról is bíztatóbban teniszezett, a hálóhoz is egyre gyakrabban és jobban lépett fel.

 

De Halep 5:4-ig tartotta brékelőnyét, ekkor a győzelemért adogatott. Addig egy gémet leszámítva nem volt problémája szerválóként, de szerencsére ekkor elbizonytalanodott. Timi pedig ezt kihasználta! Bátor játékkal elnyerte ellenfele adogatását, egyenlített, majd egy újabb brék után megnyerte a második játszmát!

 

Innen pedig már nem volt megállás! Timi rengeteg Pazar pontot ütött és gyorsan elnyerte ismét ellenfele adogatását. Halep 2:0-ról még egyenlített, de ezután ismét a hazai játékos irányított. Jól támadta le Halepet, 5:2-re elhúzott. A román klasszis még szépített, de már nem tudta megállítani ellenfelét, aki simán kiszerválta a mérkőzést.

 

Timi először nyert egyesben a 2014-es szezonban, pályafutása során először diadalmaskodott top10-es játékos ellen! És mindezt teljesen megérdemelten, hihetetlen mélyről visszakapaszkodva.

 

Némi pihenő után jöhetett a mindent eldöntő páros. Timi és Jani Réka a juniorok között rengeteget játszott együtt, ez meg is látszott az első szettben. A magyar kettős ugyan több brékelőnyt is elveszített, de a rövidítésben már nem engedte ki az esélyt!

 

Sajnos a folytatásban egyre fáradtabb volt a két magyar játékos, ezt ki is használták a románok. Begu és Niculescu folyamatosan gyengítette az ellenfél „védvonalait”, magabiztosan fordított.

 

A magyar válogatott pénteken 16 órától Lettország ellen lép pályára.

 

fedkupa2014_02