Magyarország-Portugália 3-0: Timi nagy csatában nyert egyesben

Magyarország-Portugália 3-0: Timi nagy csatában nyert egyesben

2013-02-07 – A magyar női teniszválogatott 3-0-ra győzött Portugália ellen a Fed Kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjának nyitó körében, a B csoport 1. fordulójában.

Az egyéni világranglista 79. helyén álló Babos Tímea 2 óra 26 perc alatt múlta felül a rivális első számú teniszezőjét, a másik két sikert Arn Gréta, valamint a Jani Réka-Luca, Marosi Katalin páros aratta.

 

FED KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, B CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG-PORTUGÁLIA 3-0
Arn Gréta-Bárbara Luz 6:1, 6:2
BABOS TÍMEA-Michelle Larcher de Brito 3:6, 7:5, 7:5
Jani Réka, Marosi Katalin-Margarida Moura, Joana Valle Costa 6:4, 6:2

 

A Babos-Larcher de Brito mérkőzés első szettjét a 20 éves portugál (130. a világranglistán, de volt már 76.) brékkel kezdte, majd Timi egyenlített. A rivális azonban ezután is végig lépéselőnyben volt, végül 4:3 után döntötte el az első felvonás sorsát.

 

A második játszmában Timi 3:1-re elhúzott, majd ezt követően is többször brékelőnybe került. Larcher de Brito azonban mindig vissza tudott kapaszkodni, izgalmas csata alakult ki. Végül a 19 éves magyar teniszező hajrázott jobban, így jöhetett a harmadik szett.

 

A döntő játszmában Timi 2:0.-ra is vezetett, de ellenfele egyenlített. A magyar játékos aztán 5:3 után már nyerhetett volna, de 40-40 után ismét elveszítette adogatását. De Brito ezt  követően 5.5-re egyenlített, de szerencsére ez már nem zavarta meg Timit, aki hatalmas csatában győzött. A magyar-portugál találkozó ezzel el is dőlt, hiszen Arn Gréta a nyitó meccset könnyedén hozta. Így párosban már Jani Réka-Luca és Marosi Katalin szerepelt, sikerrel.

 

A magyar válogatott pénteken a bosnyákokkal találkozik a délelőtti műsorban.