Magyarország – Nagy-Britannia 2-1: Timi duplázott!

Magyarország – Nagy-Britannia 2-1: Timi duplázott!

2014-02-08 – A magyar női teniszválogatott 2-1-re győzött Nagy-Britannia ellen a Fed Kupa Euro-afrikai Zóna I. csoportjában, a B-csoport 3. fordulójában.

A hazai együttes első számú játékosa, Babos Tímea egyesben és Jani Réka oldalán párosban is nyert. A hazai együttes az utolsó napon az 5. helyért játszik Izraellel.

 

FED KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG – NAGY-BRITANNIA 2-1
Jani Réka-Heather Watson 4:6, 1:6
Babos Tímea-Johanna Konta 4:6, 7:6 (7-5), 6:4
Babos Tímea, Jani Réka-Tara Moore, Jocelyn Rae 5:7, 7:5, 6:3

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy ezen a héten másodszor sikerült vesztett helyzetből fordítanom, a közönség nagyon sokat segített. Konta nagyon jól szervált, én pedig sokáig rossz helyről fogadtam. Egyértelműen pozitívum, hogy újra sikerült az utolsó pillanatban brékelnem. Utána már minden fogadójátékomban sikerült nyomás alatt tartanom. Pedig sokáig nehezen olvastam a szerváját…Úgy érzem, a második szett végétől a páros befejezéséig már jól játszottam. A páros is nehéz meccs volt, mert ellenfelünk igazi párosjátékot nyújtott, nem úgy, mint pénteken a lettek. A brit duó jól adogatott és a hálónál is veszélyes volt. Örülök annak, hogy a három nap alatt sok meccset játszottam és időnként jó teljesítményt nyújtottam, a kondimnak is jót tettek ezek a mérkőzések. A folytatásban elsősorban arra lesz szükségem, hogy folyamatos legyen a jó játékom. Jó, hogy hamarosan elutazom több hétre, hiszen szeretek versenyezni” – nyilatkozta Timi.

 

A harmadik forduló első mérkőzésén Jani Réka az első szett hajrájáig alaposan megnehezítette Heather Watson dolgát, igaz arra nem volt esélye, hogy brékelőnybe kerüljön. A sokkal esélyesebb brit aztán sokadik esélyét már kihasználta, elnyerte ellenfele adogatását. Watson ezután hozta a játszmát, a második szettben pedig már esélyt sem adott ellenfelének.

 

Ezután jött az első számú játékosok rangadója, amely hatalmas csatát hozott. Timi az első szettben 2:2-ig jól adogatott, ekkor azonban váratlanul és több hiba miatt elveszítette a szerváját. A magyar származású Johanna Konta a folytatásban is kiválóan adogatott, így hozta a nyitó felvonást.

 

A második szettben 5:5-ig mindkét játékos hozta kisebb-nagyobb nehézségek árán az adogatását, majd Konta váratlanul elvette ellenfele szerváját. Úgy tűnt, ez el is dönti a meccset, hiszen Timi addig el sem jutott bréklabdáig…De ezúttal a Halep elleni meccs forgatókönyve ismétlődött meg! A magyar játékos nagy csatában elnyerte riválisa adogatását, jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben Konta két minibrékkel már 5-1-re vezetett, de Timi nem adta fel!!! Óriási szívvel és akarattal küzdött és remek megoldásokkal fordított!!!

 

A döntő játszmában 2:1-nél Konta sérülés miatt hosszú ápolást és combjára kinezioszalagot kapott. A várakozás nem zökkentette ki Timit, aki 2:2nél brékelt, majd nagy csatában meg is őrizte az előnyét.

 

A párosmeccs szintén rendkívül izgalmasan alakult és szép végeredményt hozott. Mindkét duó látványos megoldások egész sorát mutatta be, a döntő szettben pedig a magyarok 4:3-nél brékelték ellenfelüket. Timi adogatóként addig hibátlan volt, ez nem is változott. Végül az ötödik meccslabda után ünnepelhetett Timi és Jani Réka.

 

Vasárnap következik az izraeliek elleni találkozó az 5. helyért.

 

Timi csütörtökön egy több hetes tengerentúli túrára utazik. Először Rióban (250 000 dollár) szerepel salakon, majd négy kemény pályás verseny következik Florianapolisban (250 000 dollár), Indian Wellsben (5 427 105 dollár), Miamiban (5 427 105 dollár) és Monterreyben (500 000 dollár). A két brazíliai tornán az ausztrál Jarmila Gajdosovával indul párosban, míg az Egyesült Államokban mindkét Jelena Jankovics oldalán szerepel majd.