Magyarország-Izrael 2-1: Timi játszott és nyert

Magyarország-Izrael 2-1: Timi játszott és nyert

2014-02-09 – A magyar női teniszválogatott 2-1-re legyőzte Izraelt az 5-8. helyért játszott helyosztón a Fed Kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjában.

Timi korábbi tervétől eltérően párosban azért pályára lépett és Jani Rékával simán le is győzték ellenfelüket.

 

FED KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, RÁJÁTSZÁS AZ 5-8. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG-IZRAEL 2-1
Szlavikovics Szabina-Ofri Lankri 3:6, 6:3, 6:7 (3-7)
Jani Réka-Keren Shlomo 6:4, 6:3
Babos Tímea, Jani Réka-Ofri Lankri, Keren Shlomo 6:3, 6:4

 

Az utolsó napra mindkét kapitány alaposan megváltoztatta csapatát: a hazai együttesben Timi nem szerepelt egyesben, így az előző három találkozón szereplő Jani Réka mellett az újonc Szlavikovics Szabina jutott szóhoz. Az izraelieknél a két legjobb, Shahar Peer és Julio Glushko ezúttal már nem szerepelt, sem egyesben, sem párosban.

 

Az első mérkőzésen Szlavikovics az első szett után szépen helytállt, a döntő szettben a győzelemért adogatott. De 5.4-nél elveszítette szerváját, majd utána a mindent eldöntő rövidítést is. A fiatal magyar játékos a találkozó hajrájában megsérült, ez pedig módosította a korábbi elképzeléseket. A korábbi tervektől eltérően Timinek szerepelnie kellett a későbbi párosban.

 

Jani Réka pocsékul kezdett, csak 0:4 után szépített. Utána viszont fölénybe került, simán megfordította a nyitó játszmát, majd a második szettben is biztosan nyert.

 

A Nagy-Britannia elleni, szombaton késő este befejeződött mérkőzés után Timi még úgy tervezte, hogy a vasárnapi rájátszást már kihagyja. Végül mégis pályára kellett lépnie és Jani Rékával biztos győzelmet aratott.

 

A magyar páros ugyan sok bréklabdát nem használt ki (3/12), de ez nem jelentett gondot. A vendégek ugyanis sokáig el sem jutottak ilyen lehetőségig. Timi és Jani Réka az első szettben 2:2, majd 5:3 után nyerte el ellenfele adogatását, majd a második szettben azonnal brékeltek,előnyüket meg is őrizték 4:2-ig. Ekkor Jani Réka meglepetésre elveszítette szerváját. Ezután viszont a magyar páros nyolc labdamenetet nyert sorozatban, ez pedig győzelmet jelentett a csapatnak is.