Magyarország: ismét Timi az Év Női Játékosa

Magyarország: ismét Timi az Év Női Játékosa

2019-12-18 – A 26 éves játékos újra csúcsot döntött, sorozatban nyolcadszor lett a legjobb női teniszező a honi szövetségnél.

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai: a teniszezőknél ismét Babos Tímea (MTK) és Fucsovics Márton (MTK) az Év Játékosa.

 

Timi januárban Kristina Mladenovic oldalán döntős volt az Australian Openen, majd tavasszal megvédte címét az isztambuli WTA Tour-versenyen. A magyar-francia kettős a nyár elején diadalmaskodott a Roland Garroson, majd a szezon végén a szencseni WTA Finalst is megnyerte öt győzelemmel. Timi harmadszor nyerte sorozatban (2017, társ: Andrea Hlavackova, 2018, társ: Mladenovic, 2019, társ: Mladenovic) meg a páros-világbajnokságot.

 

A 26 éves játékos egyesben döntős volt nyáron a 100 000 dolláros ITF-tornán az angliai Ilkleyben, majd a szezon lezárásaként fináléba jutott a tajvani 125 000 dolláros versenyen.

 

Timi egyesben 89., párosban 3. a legfrissebb világranglistán.

 

A 26 éves játékos sorozatban nyolcadszor lett az Év Női Játékosa Magyarországon, ez új csúcs a hölgyeknél. Temesvári Andrea 12 alkalommal bizonyult a legjobbnak, egymás után viszont “csak” hatszor, majd ötször.