Magyarország-Hollandia 2-0: Timi simán nyert és utazik Dohába

Magyarország-Hollandia 2-0: Timi simán nyert és utazik Dohába

2013-02-10 – A magyar női teniszválogatott a hazaiakkal holtversenyben az 5. helyen végzett Izraelben a Fed Kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjában, miután a vasárnapi helyosztón 2-0-ra legyőzte Hollandiát.

Az egyéni világranglista 79. helyén álló Babos Tímea most már a jövő heti dohai WTA-versenyre készülhet, az első fordulóban a kanadai Heidi El Tabakh ellen lép pályára.

 

FED-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, AZ 5. HELYÉRT:
MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 2-0
Jani Réka-Luca – Bibiane Schoofs6:3, 2:6, 6:3
BABOS TÍMEA-Richel Hogenkamp 6:2, 6:3

 

Timi 58 perc alatt nyerte utolsó izraeli mérkőzését, három ászt ütött, a két szettben ötször brékelt, egyszer-egyszer veszítette el az adogatását.

 

A 19 éves magyar játékos a jövő héten Dohában szerepel, miután az utolsó pillanatban felkerült a 64-es főtáblára. Na Li ugyanis bokasérülést szenvedett az Australian Open döntőjében és még nem épült fel teljesen.

 

Timi a katari torna első körében a szabadkártyás Heidi El Tabakh ellen lép pályára. A 26 éves rivális az egyiptomi Alekszandriában született, de 2005 óta kanadai színekben szerepel. Jelenleg 161. a világranglistán, tavaly októberben még a 146. volt, ez eddigi legjobbja.

 

Heidi El Tabakh még nem nyert WTA-versenyt egyesben. Idén két mérkőzést játszott, de játszmát nem nyert.

izrael04  izrael03  izrael05