Magyarország-Bosznia 3-0: Timi egyesben és párosban is nyert

Magyarország-Bosznia 3-0: Timi egyesben és párosban is nyert

2013-02-08 – A portugálok után Bosznia ellen is 3-0-s győzelmet aratott a magyar női teniszválogatott az izraeli Eilatban, az Euro-afrikai zóna I. csoportjában, a B csoport 2. körében.

Arn Gréta ezúttal is könnyen nyert, majd Timi következett, aki egyesben, majd Marosi Katalin oldalán párosban is két szettben nyert.

 

FED KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, B CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG-BOSZNIA 3-0
Arn Gréta-Dea Herdzelas 6:3, 6:2
BABOS TÍMEA-Jelena Simic 6:0, 7:6 (7-5)
BABOS TÍMEA, Marosi Katalin-Dea Herdzelas, Anita Husaric 7:5, 6:4

 

Timi egyesben nagyon könnyen hozta az első szettet, majd a folytatásban is vezetett 3:1-re. Ekkor váratlanul esélyt kapott a világranglistán 556. Simic. A 20 éves bosnyák teniszező egyenlített, sőt 5:5 után ismét elvette ellenfele adogatását.

 

Szerencsére Timi a második játszma 12. gémjében szettlabdáról fordítva kiharcolta a rövidítést. A tie-break első labdamenetében Simic minibréket ért el, de utána ismét Timi volt a jobb. A magyar játékos már 6:2-re is vezetett, végül a lehető legszorosabban győzött.

 

A nyitó nappal ellentétben Barátosi Levente kapitány (Timi edzője is) ezúttal a Babos-Marosi párosnak adott lehetőséget. Timiék két játszmában győztek, az igazi nagy felmérő pedig szombaton következik, amikor a brit együttes lesz az ellenfél a csoportelsőségért. Érdekesség, hogy a szigetországi csapat legjobbja, Heather Watson 6:1, 6:4-es vereséget szenvedett pénteken attól a Michelle Larcher de Britótól, akit Timi csütörtökön három szettben felülmúlt.